Ohlasy na závod MotoGP v Itálii (2)

Další část jezdeckých ohlasů na závod MotoGP v italském Mugellu, který uzavřel první třetinu letošního šampionátu Grand Prix.

Chris Vermeulen (8. místo – Suzuki)
Bylo dobré startovat z první řady, dalo mi to dobrou šanci. Měl jsem dobrý start a následoval jsem Stonera, ale nedokázal jsem se za skupinu pořádně zavěsit. Předjelo mě pár chlapců. Popravdě musím říct, že to bylo z mé nezkušenosti na tomto okruhu. Klesal jsem pořadím a jezdil jsem pomaleji než ostatní. Až ke konci jsem dokázal jezdit jako ti vpředu. Věděl jsem, že na tomto okruhu to bude těžká práce a tak zisk osmého místa a několika bodů je dobrý. Nyní jedeme na okruhy, které mi jsou více známé a tak doufám, že to tam bude lepší.
Marco Melandri (9. místo – Honda)
Dobře jsem odstartoval, zvládl dobře několik prvních kol, ale pak jsem s tím začal bojovat. Byl jsem třetí, ale motorka začala poskakovat a já klesl zpět na deváté místo. Jsem zklamaný, protože toto byl pro mě zvláštní závod. Tento problém máme v různých stádiích od začátku sezóny, bohužel v tuto chvíli nemůžeme přijít na jeho vyřešení.
Nicky Hayden (10. místo – Honda)
Když se kvalifikujete třináctý, víte, že to bude špatné, to vám opravdu moc nepomůže. Byl to těžký závod. Měl jsem dobrý start a v prvním kole se mi podařilo předjet několik jezdců, ale neměl jsem takovou rychlost, abych se držel vedoucích jezdců. V posledních několika kolech jsem měl pěkný souboj s Vermeulenem a Melandrim, ale nakonec jsem od nich byl hodně dál, než bych potřeboval. Rozhodně to pro nás nebyl ohromný den. Dnes jsem měl mít dobré nastavení, ale popravdě řečeno, necítil jsem se dobře především v rychlých zatáčkách.
Alex Hofmann (11. místo – Ducati)
Alex [Barros] měl dobrý závod a já jsem šťastný kvůli němu a celému týmu, ale nemohu být spokojený s mým výsledkem. Opravdu nevím co se stalo, ale po startu jsem ihned poznal, že nebudu schopný nalézt správný cit pro kontrolu zadního kola. Včera jsem měl dobrou závodní rychlost, dnes jsem nebyl tak rychlý, jak bych potřeboval. Byla to velmi těžká Grand Prix. Je to škoda, pokoušel jsem se zrychlit, ale nešlo to. Doufám, že se mi forma v dalším závodě vrátí. Není na zlepšení mnoho času, budu muset proto více pracovat.
Colin Edwards (12. místo – Yamaha)
Už zase to Mugello nebylo pro mě přívětivé. Od začátku až do konce to byl špatný víkend. Myslím, že jsem měl dnes rychlost na páté nebo šesté místo, ale startovat z pozice, ze které jsem startoval, znamenalo během prvního kola ztrátu asi sedmy sekund, protože bylo přede mnou hodně jezdců. V pátek ráno jsem ztratil hodně času, byl to jeden z pouhých dvou suchých tréninků. Zkoušel jsem nějaký nový materiál, který se neosvědčil, který nepřinesl zlepšení. Asi mě tento okruh straší, nemohu se dočkat až z něj odjedu pryč a za pár dnů nastoupím v Barceloně. Doufám, že to bude ve Španělsku lepší.
Shinya Nakano (13. místo – Honda)
Neměl jsem dobrý start, ale až do poloviny závodu jsem měl dobré časy a i dobrý pocit při jízdě. Cítil jsem, že nastavení pro závod je nejlepší jaké jsem během tohoto víkendu používal. Od poloviny závodu jsem ovšem trpěl při problémech s vibracemi. Musel jsem v zatáčkách zpomalit a to byl i důvod, proč mě Colin Edwards předjel. Od té doby jsem jezdil sám s náskokem na dalšího jezdce. Nemohl jsem dobře jezdit, ale chtěl jsem získat alespoň nějaké body. Nyní budeme muset analyzovat data s cílem zlepšit se během příštího týdne.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist