Ohlasy na MotoGP v Jerezu (3)

A opět je zde další část jezdeckých ohlasů na závod MotoGP ve španělském Jerezu.

Alex Barros (11. místo)
Závod neproběhl jak jsem očekával, ale až do konce jsem se snažil získat co nejlepší výsledek. Neměl jsem dobrý start, ale mých prvních deset kol bylo docela dobrých. Měl jsem dobrou rychlost a dokázal jsem se posunout o čtyři místa z třinácté pozice na devátou. Poté jsem měl nějaké problémy s přední pneumatikou a závod se pro mě stal obtížným. Můj jezdecký styl mě nutí jít hodně tvrdě na přední kolo, když je pak přední kolo opotřebované, tak hodně trpím. Byl to dobrý závod, až do konce jsem bojoval s Vermeulenem a Nakanem. Pak mě Chris předjel a já se ho při tom dotkl. Uvědomil jsem si, že v této situaci bude obtížné předjetí mu vracet. Shinya mě předjel až těsně před cílovou čárou. Litoval jsem toho, protože jsem si byl jistý tím, že kdybych neměl problém s přední pneumatikou, mohl jsem bojovat o šesté místo.
¨ Loris Capirossi (12. místo)
Ráno jsem se domníval, že se nám podařilo nalézt lepší nastavení, ale závod se nepovedl. Po startu se něco stalo s motorem, neodstartoval jsem dobře a po... dobrá tedy, já nejezdil dobře. V ranním tréninku jsme pracovali na zlepšení charakteristiky motoru, ale asi jsme neudělali správnou věc, protože mi chyběla dobrá akcelerace. Nejsem nešťastný, prostě to nebyl dobrý závod. Sice jsem dojel do cíle, ale tohle není důvod proč chci závodit. Během následujících týdnů budeme pracovat na zlepšení, chci se ujistit, že do Turecka pojedu s větší nadějí na dobrý výsledek. Podmínky na okruhu byly dobré, pneumatiky pracovaly dobře, ale můj jezdecký styl se k charakteristice motoru nehodil. Já jsem na plyn trochu agresivní a zřejmě to bude ten problém. Když však vše eliminujeme elektronikou, ztratíme konkurenceschopnost. Je tedy jasné, že cesta vede přes změnu mého jezdeckého stylu.
Randy de Puniet (13. místo)
Držel jsem svou pozici a po startu byl dokonce rychlejší než ostatní jezdci, ale na tomto okruhu je opravdu velmi těžké předjíždět. Držel jsem se v povzdálí, protože jsem nechtěl udělat žádnou zbytečnou chybu. Pak se mi opotřebovala zadní pneumatika, ale podařilo se mi udržet ve skupině až asi do deseti kol do cíle. V tu dobu jsem udělal chybu a ztratil nějaký čas. Znovu jsem tvrdě šel do toho, abych dojel skupinu. Čtyři kola před cílem nevím co se stalo, ale najednou jsem viděl, jak Roberts zastavil. Musel jsem se mu náhle vyhnout a ztratil při tom další sekundy, což dovolilo Capirossimu, aby mě dojel. Jeho motocykl je silnější a já tak nedokázal zabránit tomu, aby mě na cílové rovince předjel. Pozitivní je z tohoto víkendu to, že motorka je opět trochu lepší, ale potřebuji nalézt řešení všech těch problémů, které jsem tento víkend měl.
Makoto Tamada (14. místo)
Ačkoliv to není perfektní, jsem s výsledkem přes ty všechny problémy spokojený. Převážnou část závodu jsem bojoval se Sylvainem a to bylo dobré. Do závodu jsem použil zcela novou přední pneumatiku, kterou jsem ještě nikdy nepoužil, byl jsem s ní i s nastavením motocyklu spokojený. I když mi zadní kolo hodně klouzalo hned od startu, nedělám si z toho velkou hlavu, protože vím, že se to zlepší. Bylo to totiž během celého závodu stabilní. Letos jsem zajel závod o tři sekundy rychleji než vloni, jsem proto spokojený i z tohoto hlediska. Letos je šampionát výkonnostně vyrovnanější než v loňské sezóně, je proto takovýto výsledek pro tým důležitý.
Sylvain Guintoli (15. místo)
Měl jsem dobrý víkend a zisk dalšího bodu je povzbuzující. Nakonec zde byla odvedená dobrá práce, vždyť jsem jen 36 sekund za vítězem, jel jsem o šest sekund rychleji než Checa vloni, kdy byl závod ještě o čtyři sekundy pomalejší. Pro mě je to velké zlepšení, protože Jerez je místo, kde se mi nikdy nedařilo. V závodě jsem se chytil skupiny bojující o desáté místo, ale nedokázal jsem se jí udržet. Pak jsem měl pěkný souboj s mým týmovým kolegou Makotem a to bylo opravdu pěkné. Měl jsem dobrou přední pneumatiku, která mi dala hodně důvěry. Zadní pneumatika byla vynikající v prvních kolech, kdy jsem mohl dojet tu skupinu a jezdit nízkých 1:42. Pak sice s opotřebováním se zhoršila přilnavost, přesto jsem, mohl jezdit alespoň vysokých 1:42. Jsem si jistý, že v Turecku bude další zlepšení.
Kenny Roberts (16. místo)
Nevím co se stalo, možná něco s převodovkou. Stalo se to náhle, když jsem jel na trojku. Již jsem chtěl zajet do boxů, ale nakonec jsem byl schopný dojet těch několik posledních kol. Až do té poruchy jsem cítil, že jsem rychlejší než chlapci přede mnou. Šetřil jsem se na posledních pár kol. Nemyslím ovšem, že hovořit o tom po závodě, je vhodné.
Kousuke Akiyoshi (17. místo)
Trochu zklamání, že jsem nedosáhl na body, určitě je. Byl to velmi tvrdý závod. Dobře jsem odstartoval a dokázal několik jezdců předjet. V Jerezu se mi dobře jezdilo, dostal jsem vše, co jsem k jízdě potřeboval. Rád bych za tento závod Suzuki poděkoval, doufám, že se brzy dostanu k další Grand Prix.
Olivier Jacque (18. místo)
Byl to těžký víkend. I když jsem od tohoto závodu moc neočekával, výsledek je frustrující. Měl jsem dobrý start, ale již po třech kolech jsem neměl žádnou přilnavost, což znamená, že v každé zatáčce jsem s motocyklem bojoval. Kolo co kolo to bylo horší. Při brzdění jsem také udělal několik chyb. Na konci závodu byly pneumatiky již moc špatné, ale podařilo se mi dojet do cíle. Víme co je špatné, musíme na tom pracovat.
John Hopkins (19. místo)
Mírně řečeno, jsem zklamaný. Nejhorší je, že jsem ztratil cenné body. Rychlost v závodě i pneumatiky byly dobré. Po startu jsem byl schopný předjet několik soupeřů. Trochu jsem začal té skupině poodjíždět, ale bylo to velmi těžké. Předjel jsem Haydena a začal dojíždět vedoucí trojici. Pak se ovšem zvedl vítr a ten mě doslova odfoukl. V té rychlosti a náklonu se nedalo nic dělat. Ztratil jsem předek. Jak říkám, jsem zklamaný, ale tohle je dlouhá sezóna a já se nehodlám tímto trápit. Musím si vzít jen to pozitivní a v Turecku se vrátit ještě silnější!
Alex Hofmann (nedokončil závod)
Nemám žádná slova k popsání dnešního dne. Opravdu jsem chtěl absolvovat dobrý závod, soustředil jsem se na něj, byl jsem koncentrovaný, ale nakonec jsem mohl objet pouze dvě kola. Hned po startu jsem si uvědomil, že kvůli technickému problému nedokážu zrychlovat. Vrátil jsem se proto do boxů k výměně motorky. Jsem z toho smutný, protože má rychlost v tréninku byla stabilní. Dnes jsem dokonce mohl zajet jedno kolo za 1:41,9. Kdybych mohl pokračovat v závodě, myslím si, že bych skončil tak desátý, jedenáctý. Nevím co víc říct, chci zapomenout a soustředit se jen na Istanbul.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist