Ohlasy jezdců MotoGP na závod v Brně (2)

Včera jsme se seznámili s ohlasy jezdců MotoGP, kteří skončili v Brně mezi prvními deseti, dnes se podíváme na zbytek pilotů této třídy.

Kenny Roberts jr. (11. místo)
Byl to obtížný závod. Myslím, že všichni vpředu jezdili shodné časy a tak to bylo velmi těžké. Na mém motocyklu zůstávalo vše stejné a tak jsem mohl absolvovat dobrou bitvu. Na konci jsem se pokoušel předjet Baylisse a Tamadu. Doufal jsem, že udělají ve svém vzájemném souboji chybu a mě se pak podaří oba předjet. Pokoušel jsem se je celou dobu následovat, ale nešlo to. Byl to ovšem slušný závod. Zatím stále nejsem v pořádku, doufám, že to je chřipka nebo něco podobného, z čeho se během několika dnů dostanu.
Shinya Nakano (12. místo)
Neměl jsem dobrý start, zůstal jsem uvězněný s některým z jezdců na Hondách. Nebylo tam žádné místo k předjíždění, nešlo jet rychleji. Ztratil jsem hodně času. Po pěti kolech jsem našel dobrou rychlost, okolo 1:59. Byl jsem schopný předjet Baylisse a bojovat ve skupině se Suzuki a Alexem. Pokoušel jsem se tvrdou jízdou z této skupiny ujet, ale nebylo to možné. Opravdu jsem chtěl skončit před Kennym Robertsem, ale zápolil jsem s přilnavostí zádního kola na výjezdech ze zatáček. Byl to tvrdý závod.
John Hopkins (13. místo)
Nejsem vůbec spokojený. Celý víkend jsem tvrdě pracoval, bohužel stále trpíme nedostatkem zrychlení a to mne znervózňuje. Nemohl jsem ze skupiny, ve které jsem jel, ujet a nakonec jsem dokonce klesl až na 13. místo, na kterém jsem také dokončil závod. Po tom, co se stalo v Německu, je dobré dokončit závod, ale jsem velmi zklamaný, protože toto není pro mne výsledek. Bohužel jsem se nepřiblížil k pozici, kde jsem chtěl být. Znamená to, že musím pracovat ještě tvrději, ne jen já, ale i Bridgestone a Suzuki. V Motegi musíme být silní. Myslím si, že pokud dokážu překonat první zatáčku, ne jak v posledních dvou letech, mohu tam absolvovat dobrý závod.
Toni Elías (14. místo)
Pro dobrý výsledek a pro vítězství musíte mít ze závodu potěšení a ne do něj vstupovat s tím, že budete zápasit se ziskem několika bodů. Zdá se mi však, že pomalu začínám řešit problémy, které jsem měl, ačkoliv start z konce startovního pole mi velkou příležitost nedal. Nejvíce pozitivní bylo, že jsem nalezl shodnou rychlost i v době, kdy jsem měl opotřebované pneumatiky. Například jsem se vyrovnal časům, které jezdil Hayden. Měl jsem pár krizových okamžiků, které mi ztížily závod. Nejsem s tímto výsledkem spokojený, ale důležité je bojovat ve vývoji závod od závodu a pokusit se jednou jezdit ve vedoucí skupině. Velmi by mi k tomu měly pomoci tyto dva dny testování.
Alex Hofmann (15. místo)
Bylo to mé nejlepší první kolo kariéry, byl jsem uvnitř všech akcí a dokonce jsem i byl schopný zůstat před Biaggim. Pak jsem dlouho jezdil za Suzuki a opravdu si myslel, že budu schopen dokončit závod před nimi a před Baylissem. Ovšem v posledních kolech jsem zápasil s přilnavostí a nedalo se tak nic dělat, nemohl jsem jet rychleji ani o desetinu. Zřejmě ostatní jezdci ve skupině nejezdili na začátku závodu na sto procent.
Nobuatsu Aoki (16. místo)
Byl to pro mne osamělý závod. Hned po startu jsem měl malý problém, který zapříčinil mou pomalou jízdu. Nevěděl jsem v první chvíli co s tím mám dělat, ale poté jsem se o něco pokusil a motor začal jet trochu lépe. Cením si toho, co pro mne udělali chlapci v týmu, připravili opravdu skvělý podvozek. Ve středu závodu jsem mohl jet trochu tvrději a dokázal jsem částečně stáhnou mezeru mezi mnou a skupinou s Kennym a Johnem. Pomyslel jsem si, že bych je mohl dohonit, ale bohužel jsem měl již dost poškozenou zadní pneumatiku a tak se to nepodařilo. Byl jsem trochu zklamaný, ale také jsem měl tento víkend hodně dobré pocity. Uvidím Vás zase v posledním závodu ve Valencii.
Roberto Rolfo (17. místo)
Jistě nemohu být se svým výsledkem spokojený, protože můj cíl byl získat na takto obtížném okruhu body. I když jsem měl dobrý start, byl to velmi obtížný úkol. Během prvních třech kol jsem nebyl schopný zachytit rytmus jezdců přede mnou. Měl jsem nějaké problémy s mechanikou řazení a nemohl jsem podřazovat v místech, kde jsem to potřeboval. Po pěti kolech se to trochu zlepšilo a já byl schopný jezdit 2:01, což je pozitivní věc. Znamená to, že můj rytmus byl v každém případě docela dobrý. Od poloviny závodu se přidala špatná přilnavost zadního kola, což mne pronásledovalo až do konce závodu, který jsem osamělý dokončil.
Ruben Xaus (18. místo)
Do Brna jsem přijel po dovolené v obtížné situaci což zásadně ovlivnilo můj výsledek. Chtěl jsem tento závod absolvovat tak rychle, jak jen to bylo možné. Tak jsem i učinil. Nyní budu pokračovat v tvrdé práci a doufat, že každý uvidí Rubena Xause brzo zpátky.
James Ellison (19. místo)
Tým Blata WCM tradičně nevydal oficiální tiskovou zprávu s vyjádřením svých jezdců
Franco Battaini (20. místo)
Tým Blata WCM tradičně nevydal oficiální tiskovou zprávu s vyjádřením svých jezdců
Sete Gibernau (nedokončil závod)
Další záporný den po víkendu, ve kterém jsme odvedli ohromnou práci v kvalifikaci. Dnes ráno jsem měl dobrý rytmus, který znamenal čas nízkých 1:58. Věděl jsem, že tato rychlost mi dovolí bojovat o vítězství. Hlavní problém v závodě byl, že jsem stejnou rychlost nedokázal opět získat. Problému, který mi nedovolil dokončit závod, jsem si poprvé všiml v prvních třech kolech. Jsem opravdu zklamaný, protože jsem opět do toho dal všechno co jsem mohl a je špatné ukončit závod tímto způsobem.
Jeremy McWilliams (nedokončil závod)
Byl to pro nás všechny velmi těžký víkend. Tým musel přivézt motocykl, který nejezdil od minulého roku ve Valencii. To samozřejmě nebylo ideální. V závodě jsem měl problém s jedním ze snímačů, který selhal. Když jsem zkoušel brzdit, motocykl jel stále kupředu. Bohužel závody MotoGP se v těchto situacích nedají absolvovat. Pokusil jsem se najezdit co nejvíce kol a když to již začalo být nebezpečné, tak jsem odstoupil. Byl jsem dlouho zraněný a tak, když jsem přijel na tuto Grand Prix, byl jsem trochu nervózní. Po prvním vyjetí k tréninku to však vše spadlo. Jsem šťastný, že jsem byl zde a mohl jezdit na motocyklu. Tým byl v obtížné situaci a bylo hezké mu pomáhat.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist