Ohlasy jezdců MotoGP na Mugello (2)

Včera první sedmička, dnes zbytek jezdeckých ohlasů na prozatím poslední Grand Prix třídy MotoGP.

Makoto Tamada (8. místo)
Moje ambice jsou samozřejmě vyšší, ale pokud uvážím jak celý víkend probíhal, jsem s tímto koncem spokojený. Nějaké problémy jsem měl se zraněnou pravou rukou. Osmé místo je stejné, jako v případě mé první Grand Prix. Dnes jsem neměl dobrý start a po několika kolech jsem ztratil kontakt s vedoucími jezdci. Jelo se mi dobře, jen jsem měl problémy na výjezdech ze zatáček, pro které jsem neměl dobře nastavený stroj. Během dalšího víkendu jistě tento problém budeme řešit. Chybí mi kilometry, které jsem ztratil neúčastí ve třech závodech. Dnes to bylo zřetelně vidět. Chtěl bych poděkovat týmu Konica Minolta Honda za práci, kterou po celý víkend odváděl, za práci na motocyklu, kterou připravil stroj pro charakteristiku mé jízdy. Doufám, že dostanu šanci v Catalunyi absolvovat co možná nejvíce kol.
Colin Edwards (9. místo)
Je těžké po takovémto víkendu cokoliv říkat, jsem totiž zklamaný. Měl jsem v pátek ráno ohromný začátek tohoto víkendu, ale nedokázal jsem se od toho bodu pohnout. Každá změna na motocyklu mě nechala ve stejné pozici jako v té předcházející. Dnes jsem neměl špatný začátek, během prvního kola jsem předjel asi čtyři lidi, ale pak to byla již bitva. V Le Mans jsme udělali velký pokrok na základním nastavení, ale na této dráze jsem bojoval abych toto nastavení využil. Doufám, že v Barceloně budu zpět tam kde chci být.
Shinya Nakano (10. místo)
Desáté místo není výsledek, který jsem chtěl, ale bylo to maximum, které jsem dnes v těchto podmínkách mohl dosáhnout. Start byl dobrý, ale opravdu jsem nedokázal zůstat s vedoucí skupinou. Poté jsem podstoupil velmi tvrdou bitvu s Johnem Hopkinsem. Dlouho mi trvalo ho předjet. Poté jsem již byl pouze schopný udržet si desáté místo. Jel jsem s nejlepším nastavením a nejlepší pneumatikou, která byla k dispozici, pro tento okruh však musíme dále pracovat na získání více výkonu a lepšího brždění.
John Hopkins (11. místo)
Já bych neřekl, že jsem překvapený tím, kde jsem skončil. Není to tím, že bych nechtěl skončit lépe, ale pokud se podíváte na všechny tréninky, vidíte, že je tohle přesně to místo, kde jsem mohl skončit. Bridgestone včera předložil takovou kvalifikační pneumatiku, která ukázala ve spojitosti s motocyklem, že rozhodně můžu jezdit rychle, a že mohu z GSV-R dostat plný potenciál. Dnes jsem držel hlavu dole a pokusil jsem se zůstat s vedoucími jezdci co nejdéle to šlo. Získal jsem správný rytmus a poté absolvoval hezký souboj s Nakanem. Udělal jsem vše, abych s ním mohl zůstat, ale on jel opravdu dobře. Tři kola před koncem jsem se rozhodoval nad rizikem tvrdé jízdy a možností nedokončit závod, nebo nad jízdou, která mi zajistí alespoň tyto body a následně cestu do Catalunye, kde by můj motocykl mohl fungovat lépe. To je to, k čemu jsem se rozhodl.
Alex Hofmann (12. místo)
Byl to velmi tvrdý závod. Byl jsem dlouho mimo závodní okruh a tak jsem šťastný, že jsem mohl dnes získat dobré body. Od startu jsem měl dobrou rychlost a byl jsem v pohodě. Byl jsem schopný trochu uzavřít mezeru od Shinyi. Pak se ale změnil zvuk mého motoru, vypadalo to jako kdyby mi vynechávalo zapalování. Raději jsem pro následující kola zpomalil. Ve zbytku závodu nebylo konstantní brždění motorem, přesto jsem byl schopný honit Baylisse, a protože jsem byl rychlejší v zatáčkách, tak jsem ho mohl i předjet. Mé zápěstí zatím není na 100% v pořádku, ale dnešní závod byl dobrou terapií, dokonce jsem ani nepotřeboval užít léky proti bolesti.
Troy Bayliss (13. místo)
Opravdu, opravdu obtížný víkend. V závodě jsem nebyl schopný zaznamenat jakýkoliv pokrok. Skončil jsem třináctý, což není ohromující umístění. Získal jsem několik bodů, ale nyní chci získávat dobré výsledky. V neděli je další závod, tak uvidím co se tam stane.
Ruben Xaus (14. místo)
Neodstartoval jsem dobře a protože Colin odstartoval stejně špatně jako já, nechal jsem jej raději mne předjet, protože jsem nechtěl podstoupit riziko. S Robertsem to bylo jiné, toho jsem nechat nechtěl. Dlouho mě trvalo předjet Rolfa, protože jeho Ducati byla na rovinkách rychlá. Během těchto pěti, šesti kol, jsem propadl za skupinu s Nakanem a Hopkinsem, se kterou jsem jinak mohl snadno závodit. Důležité však bylo získat nějaké body a naučit se o chování M1 další věci. Ačkoliv dělám pokrok pomalu, v budoucnu mi to umožní udělat velký skok. Doufám, že to bude brzo. Těším se na příští týden a na závody v Montmeló, nemohu se dočkat. Někdy prostě špatné dny jsou, ale důležité je v těchto dnech získávat nějaké body.
Kenny Roberts jr. (15. místo)
Stejně jako po Le Mans se k závodu veřejně nevyjádřil
Shane Byrne (16. místo)
Byl to tvrdý, dlouhý závod a já při něm nebyl dostatečně rychlý, abych v prvních kolech zůstal s nejlepšími jezdci. Dal jsem do toho vše a na konci se mi podařilo projet okolo Rolfova motocyklu Ducati na šestnáctou pozici. Dokonce jsem si pomyslel, že bych mohl dojet Kennyho Suzuki. Potřebujeme motocykl ještě více zrychlit, zatím na něm jezdím jako na větší dvěstěpadesátce. Dobrá je maximální rychlost, pocit z podvozku se lepší. Rozhodně se vše blíží.
Roberto Rolfo (17. místo)
Nejsem šťastný, protože jsem zde v Mugellu chtěl odjet dobrý závod. Měl jsem dobrý start a byl jsem před Xausem a Robertsem na třináctém místě. Dokonce jsem jezdil rychleji něž během oficiálních tréninků na kvalifikačních pneumatikách. Bohužel se mi po několika kolech začala hodně opotřebovávat zadní pneumatika, která šla poté často do smyku. Zhoršovalo se to kolo po kole. Později bylo doslova obtížné ten motocykl řídit. Zvláště obtížné to bylo v posledních kolech, kdy mne předjel i Byrne.
Franco Battaini (18. místo)
Tým Blata WCM opět nezveřejnil reakce svých jezdců.
David Checa (19. místo)
Jakmile jsem odstartoval, cítil jsem problém se zadním kolem, kterému jsem nevěnoval pozornost. Tým mě stáhl do boxu. Když jsem se vrátil do závodu, měl jsem jedno kolo ztrátu. Rozhodl jsem se absolvovat vlastní závod a najezdit co nejvíce kilometrů. S víkendem se cítím celkově spokojený. Kvalifikace se povedla a já věděl, že s motocyklem, na kterém jsem neměl dobrý rytmus, bude závod náročný. Jsem spokojený a doufám, že u Yamahy jsou se mnou také spokojení. Příští víkend budu v Barceloně, ale nevím, zda tam budu jezdit. Doufám, že Toni Elías se vrátí co nejdříve a pokud řekne, že je připravený závodit, pak z něj budu šťastný. Nicméně pokud se mě zeptají jestli chci pokračovat, pak pojedu s velkou motivací.
Sete Gibernau (nedokončil - havaroval)
Rozhodl jsem se, že pouze vítězství mě v této Grand Prix uspokojí a havaroval jsem , protože jsem se snažil dojet vedoucí skupinu. Nechystám se hledat omluvy, stala se zde ošklivá věc, jsem na vině já sám. Nemohu vysvětlit, proč během víkendu dokážu odvádět dobrou práci a pak v závodě chci potvrdit svou konkurenceschopnost a ono to nejde. Nepopírám, že šampionát mi již utekl, ale neházím do ringu ručník. Chci vyhrát co nejvíce závodů bude možné a nyní na víc nemyslím. Doufám, že Catalunya bude zlom.
James Ellison (nedokončil - porucha v prvním kole)
Tým Blata WCM opět nezveřejnil reakce svých jezdců.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist