Ohlasy jezdců MotoGP na Japonsko (3)

Dokončení jezdeckých ohlasů na Grand Prix Japonska v Motegi.

Colin Edwards (14. místo – Yamaha/Michelin)
Po startu bylo příliš velké sucho, v ranním warm upu byla trať více mokrá. Jezdit na takovéto dráze s mokrými pneumatikami je docela limitující, byl jsem si vědom, že potřebuji uchovat dobré pneumatiky co nejdéle. Zpočátku to vypadalo dobře, postupoval jsem vpřed, ale myslím si, že jsem pro výměnu motocyklu zajel příliš pozdě. Nakonec to bylo stejně jedno, protože má přední pneumatika, která byla prořezaný slick, byla pohromou. Musel jsem zpomalit. Valentino zajel do boxů, protože měl z pneumatiky špatný pocit. Já jsem udělal málem to samé. Nakonec jsem na dráze zůstal a jen zázrakem získal nějaké body. Myslím si, že dnes ráno jsme měli dobré šance, o to větší je toto zklamání. Díky všem lidem v týmu, oni pracovali celý víkend skvěle. Všichni si zasloužili dnes lepší výsledek. Také blahopřeji Caseymu. Jezdil celou sezónu skvěle a titul si zaslouží.
Shinichi Ito (15. místo – Ducati/Bridgestone)
Jsem s mým výsledkem spokojený, protože předchozí dny nebyly pro mne snadné. Nikdy jsem zde v Motegi nejel na Ducati, proto to bylo pro mě trochu neznámé. Po tolika letech bez vrcholného závodění jsem spokojený, že se mi podařilo skončit na bodech. Chtěl bych zdůraznit, že jsem si jízdu na Ducati užíval a chtěl bych proto celému týmu poděkovat za jejich tvrdou práci.
Shinya Nakano (16. místo – Honda/Michelin)
Jsem zklamaný, že můj domácí závod takto skončil. Závod odstartoval na mokrém asfaltu, který začal brzy osychat. Viděl jsem jak někteří jezdci zajeli do boxů. Chystal jsem se k tomu také, ale mokré pneumatiky Michelin na suchu dobře pracovaly. Mohl jsem motorku vyměnit o několik kol dříve, ale stejně když jsem jí nakonec vyměnil, bylo tam ještě několik mokrých míst. Nemohl jsem tvrdě jezdit. Nenacházel jsem odezvu od hladkých pneumatik, což udělalo můj závod obtížným. Při domácím závodě je těžké přijmout takovýto výsledek, ale musím se nyní soustředit na poslední tři závody.
Akira Yanagawa (17. místo – Kawasaki/Bridgestone)
Není to nejlepší pozice, ale mým cílem bylo dokončit závod, což se také podařilo. Na začátku závodu jsem měl problém se zadní brzdou a tak jsem musel zajet do boxů a vyměnit motocykl. Tento motocykl měl již suché pneumatiky a tak mi jízda během prvních kol připadala spíše jako jízda po umělém kluzišti. Pak jsem se začal zlepšovat a i moje časy byly dobré. Jsem opravdu rád, že jsem nakonec dokončil závod.
Carlos Checa (17. místo – Honda/Michelin)
Zpočátku jsem měl pochybnosti o použití mokrých pneumatik, chtěl jsem hned prořezané slicky, ale vyrazit na jiných pneumatikách, než na mokrých, bylo příliš riskantní. Když mi začalo hodně klouzat zadní kolo, zastavil jsem v boxech. Bohužel jsem ztratili několik sekund, protože tým ještě pracoval na změně nastavení druhého motocyklu. Podmínky na dráze se změnily příliš rychle a nestačili jsme reagovat. Již na roštu jsme plánovali dát na druhou motorku prořezanou pneumatiku, ale bohužel nebyl čas na tuto výměnu. Ve druhé části závodu jsem na osychající dráze již nedokázal jezdit rychleji, než jsem nakonec jel.
Kousuke Akiyoshi (porucha – Suzuki/Bridgestone)
Byl to pro mě dobrý závod a užíval jsem si ho. Motocykl i pneumatiky pracovaly dobře a já si myslel, že bych mohl získat dobré umístění. Ale pak se něco s mým motocyklem stalo a já musel zastavit. Jsem opravdu zklamaný, protože jsem chtěl pro Suzuki získat dobrý výsledek jako poděkování za tento víkend.
Daniel Pedrosa (havárie – Honda/Michelin)
Až do dnešního rána to byl slibný víkend a tohle je zklamání. Za sucha to vypadalo na konkurenceschopný motocykl, ale osychající dráha proměnila závod v loterii. Měl jsem dobrý start a v prvních kolech závodu jsem se cítil pohodlně. Byl jsem schopný opět dojet vedoucí jezdce, ale pak jsem havaroval v šikaně. Nevím co se stalo, zadek šel do smyku ještě předtím, než jsem přidal plyn. Když se nyní dívám zpět, říkám si, že jsem měl do boxů zajet dříve. Ale nyní je snadnější o tom uvažovat, než rychle přemýšlet v závodě. I když je výsledek pro mě i tým zklamáním, můžeme si z Motegi vzít alespoň něco pozitivního. Myslím si, že kdyby zůstalo sucho, měli jsme dobrou šanci na vítězství. Musíme tak doufat ve zbývající závody. Více mě v tuto chvíli znepokojuje zraněná levá ruka, kde mám pravděpodobně zlomenou kost. Vše se ukáže až po dalších rentgenech. Doufám, že budu pro Austrálii v pořádku. Blahopřeji Caseymu k titulu. Byl silný celou sezónu a opravdu si ho zaslouží.
Kurtis Roberts (odstoupil – KR212V/Michelin)
Jel jsem v prvním kole s asi pěti chlapci, ale asi čtyři zatáčky před koncem kola jsem zjistil, že se vše hrozně zhoršuje. Můžu říct, že motorka jen skákala a klouzala po asfaltu. Vypadalo to, jako kdyby mi odněkud vytekl olej na pneumatiku. Chtěl jsem na motocyklu zůstat, ale nevěděl jsem co se děje. Měl jsem tvrdou zadní pneumatiku do deště a ta vůbec nepracovala. Připadalo mi to, jako kdyby byla měkká. Zajel jsem do boxů, protože jsem nevěděl o co jde. Vyzkoušel jsem dále motorku, kde byly proříznuté slicky, ale bylo to hodně brzo po startu závodu. Nebyl žádný způsob, jak s nimi jezdit. Téměř v každé zatáčce jsem havaroval. Bylo příliš mokro a ta pneumatika neměla šanci fungovat. Je to škoda, protože si myslím, že to mohl být dobrý závod. Je to pro nás typické štěstí v tomto roce.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist