Ohlasy jezdců MotoGP na Istanbul (3)

Dokončení jezdeckých ohlasů na Grand Prix Turecka třídy MotoGP.

Makoto Tamada (Yamaha – 14. místo)
Po Jerezu tohle nebyl pro mě zrovna špatný závod, ale potřebuji více důvěry. V několika prvních kolech jsem měl dobrou pneumatiku a tak jsem mohl tvrdě jezdit. Pak se to trochu zhoršilo, ale stabilita zůstala stejná. Trochu jsem ztratil v prvním kole, protože jsem musel objíždět motocykly, které přede mnou ležely na dráze. Tvrdou jízdou jsem se pokusil dohnat ztrátu a to je právě to místo, o kterém si myslím, že zapříčinilo nadměrné opotřebení zadní pneumatiky. Během závodu jsem si dobře zabojoval se Shinyou Nakanem a mým týmovým kolegou Sylvainem. Stále více se sžívám s týmem, společně již dobře fungujeme. Pomáhá nám také pomoc od Dunlopu, která naše výsledky v každém závodě jistě bude zlepšovat i bez pádů přede mnou.
Sylvain Guintoli (Yamaha – 15. místo)
Celkově to byl dobrý víkend. Po Kataru a Jerezu, kde jsem trochu testoval, byl tento okruh pro mě úplně nový. V prvním kole jsem musel vyjet mimo dráhu, abych se vyhnul havárii, myslím, že jsem při tom ztratil asi deset sekund, byl to tedy potom závod s časem. V posledním kole se mi podařilo předjet Makota, ale bohužel v šikaně jsem najel na nějaký zbytek motocyklu, který tam zbyl ještě z havárii v prvním kole, ztratil jsem kontrolu nad předním kolem a téměř havaroval. Zisk jednoho bodu je pro mě dobrý, zvláště zde, kde jsem myslel, že bude vše horší. Myslím si, že nebýt té havárie a mého zaváhání v posledním kole, mohl jsem být blíže nejrychlejším než těch 30 sekund. Vždy jsem se spoléhal na dobrou přední pneumatiku, která byla dobrá i zde. Podařilo se mi navíc najít i lepší zadní pneumatiku. Dunlop na zadní pneumatice zapracoval na zlepšení a nyní byla dobrá celý závod, což mi dovolilo zajet o hodně rychleji než v loňském roce Carlos Checa. Tento víkend mi dal hodně důvěry, cítím, že tyto pneumatiky jsou daleko lepší než si vůbec mnoho lidí myslí.
Kenny Roberts (KR212V – 16. místo)
Připadalo mi to, jako kdyby se mi trochu odpustila zadní pneumatika. V zaváděcím kole jsem to ještě necítil. Myslel jsem, že to přestane, ale mýlil jsem se. Myslel jsem, že mám hodně prázdnou pneumatiku a byl jsem z toho trochu nervózní. Když nemáte v pneumatice správný tlak, tak nikdy nemůžete mít dobrý pocit. V posledních pěti kolech se mi navíc motorka dost chvěla a tak chlapci musí zjistit co se vlastně stalo.
Daniel Pedrosa (Honda – havaroval)
Dnešní pád je hrozný, myslím si, že jsem mohl získat dobrý výsledek. Zdá se, že tento okruh mi není souzený. Neměl jsem tak dobrý start, nějak se mi mimo stopu prokluzovalo kolo, což znamenalo, že jsem klesl zpět. V prvním kole jsem se dostal do velké skupiny jezdců. Když jsem pak brzdil do poslední šikany, byl jsem zezadu zasažen z vnitřní strany a havaroval jsem. Trochu mě bolí krk a hrudník, nebudu zde proto testovat, ale do Číny bych měl být v pořádku.
Olivier Jacque (Kawasaki – havaroval)
Opravdu lituji toho, co se stalo. Nemám žádných omluv. Udělal jsem chybu. Měl jsem dobrý start a cítil jsem se dobře. Jel jsem uprostřed skupiny a cítil jsem, že bych mohl rychlým nájezdem do šikany postoupit kupředu. Bohužel jsem propásl okamžik kdy začít brzdit, brzdil jsem tedy příliš pozdě. Už jsem neměl žádný prostor. Nebylo již úniku, neměl jsem kam jet a dotkl se Edwardsova zadního kola. Vyletěl jsem z motorky velmi vysoko a přistál na kostrči. Myslel jsem si, že jsem si jí zlomil. Byla to opravdu hrozná bolest, ale naštěstí nejsem zraněný. Stále se cítím špatně, především ovšem kvůli týmu. Ten pracoval celý víkend skvěle a připravil dobrý motocykl. Těším se do Číny, kde doufám dostanou za jejich práci odměnu.
Colin Edwards (Yamaha – havaroval)
Měl jsem vynikající start, ale měl jsem nějaké problémy s ohřátí zadní pneumatiky, což jsem ovšem očekával. Kvůli tomu jsem nemohl jet tak, jak jsem chtěl. Pak Valentino jel v rychlé zatáčce zeširoka. Myslím si, že všichni jezdci spíš koukali na něj, než aby se věnovali tomu co přijde. Zdálo se, že všichni okolo mě najeli do šikany zeširoka, ale já jsem brzdil normálně, zatočil jsem a najednou mě zezadu udeřil Jacque. Havaroval jsem. Nejsem zraněný, ale trochu mě bolí koleno, docela je oteklé. Je to zklamání, protože vím, že motocykl pracoval dobře a až by se mi pořádně zahřály pneumatiky, mohl to být dobrý závod.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist