Ohlasy jezdců MotoGP na Brno (3)

Dokončení jezdeckých ohlasů obstará poslední část MotoGP ohlédnutí, které vám přiblíží jezdce od 14. místa v cíli závodu.

Randy de Puniet (14. místo – Kawasaki)
Chyba při nájezdu do první zatáčky mne dnes stála hodně. Dobře jsem odstartoval, ale pak jsem příliš brzy začal brzdit, což využilo mnoho soupeřům k předjetí. Podařilo se mi pak předjet Alexe Hofmanna, ovšem v polovině závodu jsem již věděl, že na Chrise Vermeulena a Toni Elíase nebudu mít. Do té doby jsem si myslel, že budu moci oba předjet, ale osm kol před koncem jsem měl již tak poškozenou zadní pneumatiku, že vždy, když jsem na výjezdu ze zatáček přidal plyn, šel motocykl do smyku. Nebyl jsem schopný udržet svou rychlost. Jsem sice dnes zklamaný, ale je dobré, že jsem s Ninjou ZX-RR našel další dobré soužití. Jsem rád, že jsem dokončil další závod.
Carlos Checa (15. místo – Yamaha)
Když uvážím, že v sobotu nic nefungovalo, tak bych měl být s dnešní prací spokojený. Hodně jsme toho na motocyklu změnili, ale nebyly to příliš radikální změny. Ráno motocykl vypadal dobře, ale odpoledne se změnily podmínky a já měl po několika kolech problém s vibracemi, které se postupem závodu zvětšovaly. Pneumatika nebyla špatná, ale vibrování mě hodně omezovalo v akceleraci. Věděl jsem předem, že to bude těžký závod, hodně chlapů jezdilo časy 1:58, zatímco já stabilně jezdil 1:59. I přes problémy s chvěním motorky, kvůli kterému jsem nemohl použít pneumatiku, kterou jsem měl v posledních dvou závodech, byl dnešní závod pěkný.
Alex Hofmann (16. místo – Ducati)
Určitě mi nepomohlo tak málu času na závodních pneumatikách během tréninků. V závodě to bylo hodně špatné, nemohl jsem s tím nic dělat. Kdykoliv jsem se pokusil zaútočit, dostal jsem velký smyk na zadní kolo. Nemohl jsem udělat víc. Závod byl rychlý, a tak pokud ztratíte několik desetin na kolo, vypadáváte ze hry. Opravdu jsem zde chtěl dojet lépe, jsem velmi zklamaný.
James Ellison (17. místo – Yamaha)
Jsem zklamaný, výsledek není takový, jaký jsem chtěl. Po včerejšku jsem přemýšlel o první patnáctce a tajně doufal o nejlepší desítce. Po několika kolech nebyly moje časy již nejlepší. Carlos mohl stabilně jezdit dobré časy, já jsem to po čtyřech nebo pěti kolech již nedokázal. Přesně jako v Donningtonu, tak i zde jsem ztratil přilnavost zadní pneumatiky. Trochu mě trápilo chvění motocyklu, ale hlavní problém byl přilnavost. Zítra při testování budu mít možnost jezdit s rámem, který má Carlos. Uvidíme jestli budu schopný vyléčit mé problémy. Doufám, že ve zbytku sezóny budu schopný získat slušné výsledky.
Ivan Silva (18. místo – Ducati)
Jsem šťastný, protože jsem dokončil další závod MotoGP. Podařilo se mi zlepšit můj čas na jedno kolo a na konci závodu jsem jezdil rychleji na opotřebovaných pneumatikách. Znamená to pro mne hodně, je to pro mě pokrok. Celý víkend mi hodně napomáhal tým, pomáhal mi upravit i můj jezdecký styl. Rád bych ještě jednou poděkoval Luisu d´Antínovi, Pramacu a všem sponzorům, za tuto novou příležitost a za jejich víru ve mě.
Jose Luis Cardoso (nedokončil závod – Ducati)
Odstoupil jsem sám, protože pneumatika byla omnoho horší než v zahřívacím tréninku. Celý víkend jsem měl mnoho problémů s pneumatikou, ale také s technikou. Ztratil jsem tím v tréninku mnoho času. Do závodu jsem použil nejlepší pneumatiku, kterou jsem měl, ale bylo to horší než jsem předpokládal. Odstoupit se mi zdálo jako nejlepší řešení.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist