Ohlasy jezdců MotoGP na Brno (2)

Pokračování jezdeckých ohlasů na brněnský závod třídy MotoGP. Druhá část Vám přiblíží hlasy pilotů na 8. – 13. místě.

Shinya Nakano (8. místo – Kawasaki)
Zpočátku se mi jelo dobře, ale pak jsem měl v polovině prvního kola velký smyk, který mě poslal dozadu startovního pole. I když jsem se dokázal vyrovnat rychlostí jezdcům přede mnou, samotné předjíždění bylo velmi těžké. Jezdil jsem na limitu motocyklu, a to je při jízdě ve skupině hodně náročné. V posledním kole jsem se rozhodl předjet Nicky Haydena, ale při tomto souboji mne dokázal předjet John Hopkins. V poslední zatáčce se mi podařilo nadobro předjet Nickyho a získat tak osmé místo. Jsou to důležité body do šampionátu. I když bych upřednostnil dokončit závod na vyšším místě, jsem s výsledkem před zámořskými závody spokojen.
Nicky Hayden (9. místo – Honda)
V první části závodu jsem jezdil dobře. Měl jsem dobrý start a cítil jsem, že bych mohl skončit třetí. V závodě jsem měl několik problémů a výsledek je frustrující, ale nehodlám se tím zabývat. Konečný součet je, že jsem takovýto výsledek víkendu nechtěl, ale tohle je závodění. Jeden týden vyhrajete, další jste devátý – taková je úroveň šampionátu MotoGP. Letos jsem měl několik špatných výsledků, ale vždy jsme se odrazil nahoru, stejné budu dělat i tentokrát. Mám ohromnou podporu fanoušků z mého domova i ze zahraničí, to mi dává hodně sil. Vím, že to bude těžká práce, ale já i mojí chlapci jsme silní, budeme několik dnů testovat a vrátíme se k dalšímu boji.
Colin Edwards (10. místo – Yamaha)
Zpočátku vypadalo vše dobře a během několika úvodních kol jsem byl opravdu spokojený. Byl jsem schopný jezdit agresivně a předjet několik soupeřů, po chvíli se ovšem vše začalo horšit. Rovnováha motocyklu nebyla správná a já nemohl jezdit na stejné úrovni. Po osmy kolech jsem začal cítit opotřebení pneumatiky a tak jsem musel snížit svou rychlost. Musel jsem hodně bojovat, abych udržel alespoň takovou rychlost, jakou jsem jel. Nebyl jsem konkurenceschopný. Motocykl nebyl dobrý při brzdění a to mi zde ztížilo život. Celý víkend jsem pracoval na nalezení optimální rovnováhy, bohužel se to nepodařilo a já nenalezl to, co jsem potřeboval. Nyní mám dva dny testování a mnoho práce, kterou je potřeba udělat, pokud se chci ve finální části šampionátu zlepšit.
Toni Elías (11. místo – Honda)
Jsem spokojený s prací, která se zde odvedla, bohužel nemohu být ovšem spokojený s výsledkem. Neměl jsem dobrý start a během prvních deseti kol jsem nedokázal nalézt správný rytmus. Postupně jsem se začal cítit lépe. Tým pracoval velmi dobře a já doufám, že v nadcházejícím testování, které zde proběhne, se ještě zlepšíme.
Chris Vermeulen (12. místo – Suzuki)
Bylo obtížné startovat z páté řady. Měl jsem sice dobrý start, ale když máte před sebou tolik chlapců, je tvrdé dostávat se tam, kde chcete být. Věc se měla tak, že tam bylo patnáct jiných závodníků, kteří jeli velmi rychle. Zpočátku jsem trochu zápasil s přilnavostí, ale jako vždy se s postupem závodu vše lepšilo a já byl schopný dosahovat dobré časy. Absolvoval jsem dobrou bitvu s Elíasem a Tamadou, ale stále je velmi těžké předjet Hondu, mají výhodu ve výkonu, já naopak v přilnavosti. Byl to s nimi hezký souboj. Hodně jsem se zde naučil, jsem si jistý, že v následujících závodech to mohu využít.
Makoto Tamada (13. místo – Honda)
Po prvních čtyřech nebo pěti kolech jsem měl velké problémy s přilnavostí zadní pneumatiky při výjezdech ze zatáčky, kdy se mi pneumatika moc prokluzovala. Přinutilo mne to nepřidávat mnoho plynu, což nebylo pro závod efektivní. Dokonce se motocykl hodně špatně ovládal. Bylo pro mne hodně těžké za těchto podmínek nalézt dobrý rytmus jízdy.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist