Ohlasy GP Texasu: Enea Bastianini si dojel pro druhé vítězství v sezóně a vede šampionát

Enea Bastianini v americkém Austinu ukázal, že jeho vítězství v úvodní GP Kataru nebylo náhodné. V závodě si dojel s náskokem více než dvou sekund pro první místo, díky kterému se dostává do vedení v celkovém hodnocení šampionátu. Druhý skončil Alex Rins, jemuž se v poslední zatáčce podařilo dostat před Jacka Millera, který se stal desátým jezdcem, který už letos vystoupal na stupně vítězů.

MotoGP - Závod / Red Bull Grand Prix of the Americas

1. Enea Bastianini (Gresini Racing MotoGP™) - MS 1. místo ... 61 bodů

"Přesně takhle jsme si závod naplánovali. Na začátku jsem měl v prvním sektoru menší obtíže, a tak jsem se rozhodl neriskovat a držel jsem se za Martinem. Potom se k nám přiřítil Rins, se kterým jsme se málem ťukli. Šel jsem do toho tedy tvrději. Předjel jsem Jorgeho, a pak Jacka. Viděl jsem, že mám něco navíc, a tak jsem to zkusil. Během svého prvního kola v čela závodu jsem udělal pár chyb, potom jsem ale našel ten správný rytmus. Vítězství je fantastické, je výsledkem neuvěřitelné týmové práce. Můžeme být rychlí na každé trati, máme se ale zároveň ještě co učit."

2. Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) - MS 2. místo ... 56 bodů (- 5)

"Jsem opravdu šťastný! Vůbec jsem nečekal, že si dnes dojedu pro pódium. V prvních kolech jsem měl nějaké potíže a velmi jsem riskoval. Abych mohl předjíždět, musel jsem začít brzdit později. Když jsem se dostal na třetí pozici, několikrát mi ujel předek a já sám jsem udělal pár chyb. Bylo mi ale jasné, že závod prostě musím dojet. Dvě kola před cílem jsem se začal cítit na motorce opravdu dobře, díky čemuž se mi podařilo předjet Jacka a dostat se na druhou příčku. Jde o skvělý výsledek. Pódium bych rád věnoval Suzuki, ale také lidem na Ukrajině a všem na světě, kdo trpí."

3. Jack Miller (Ducati Lenovo Team) - MS 7. místo ... 31 bodů (- 20)

"Upřímně, nevím, jestli jsem dnes měl na lepší výsledek. Bylo mi jasné, že nemám tempo na to, abych ostatním ujel. Když se přede mě dostal Enea, zkoušel jsem se ho držet. V určitém bodě závodu byl ale dlouhý a já jsem po něm chybu zopakovat a dostal se mimo trať. Věděl jsem, že je Rins velmi blízko. Bránil jsem se, nakonec mě ale stejně předjel. S výsledkem jsem opravdu spokojený, i když jsem trochu zklamaný, že jsem tak dlouho nedosáhl na vítězství. Tým i já jsme ale tohle třetí místo už opravdu potřebovali."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist