Ohlasy GP Texasu - Bagnaia si v Austinu vyjel druhé vítězství ve sprintu

V Austinu byl v sobotu na programu třetí sprintový závod sezóny. V něm se příliš nevedlo Fabiovi Quartarovi a Alexi Márquezovi, kteří spadli z předních míst a skončili tak bez bodů. Naopak svou motorku si velmi pochvaluje Francesco Bagnaia, jenž v závodě zvítězil. Na druhém místě skončil Alex Rins a na třetí po souboji s Aleixem Espargarem Jorge Martin.

MotoGP - Sprintový závod / Red Bull Grand Prix of The Americas

1. Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati Team) - MS 2. místo ... 53 bodů (- 1)

"Byl to jeden z nejlepších dní v mé MotoGP kariéře. Od včerejšího rána nám to šlo opravdu dobře, můj pocit na motorce se neustále zlepšuje a poprvé se na této trati cítím opravdu skvěle. Pracovali jsme velmi dobře. Dnes ráno jsme vyjeli na použitých pneumatikách a cítil jsem se na stroji ok. Sprintový závod nebyl nejjednodušší, bylo docela teplo a bylo tak obtížné brzdit. Zamykal se mi předek, což byl zvláště na startu problém. Pak jsem si na to ale zvykl a začal jsem to zvládat. Uvidíme, jak to dopadne zítra."

2. Alex Rins (LCR Honda CASTROL) - MS 9. místo ... 22 bodů (- 32)

"Dnes se nám vedlo skvěle, v kvalifikaci i ve sprintu. Dal jsem do toho maximum. Pokusil jsem se předjet Pecca hned, jak to bylo možné, protože jsem věděl, že má dobré tempo. Snažil jsem si jet po svém, pak mě ale předjel a já byl ve dvanácté zatáčce dlouhý. Bylo opravdu teplo a měl jsem co dělat, aby se mi nezamykal předek. Odjeli jsme skvělý závod, uvidíme, jak se nám povede zítra. Tahle motorka samozřejmě není stejná jako ta, na které jsem jel loni. Můžu říct, že musím používat více síly, abych byl rychlý. Uvidíme, jak nám to půjde zítra."

3. Jorge Martin (Prima Pramac Racing ) - MS 6. místo ... 29 bodů (- 25)

"V kvalifikaci jsem dnes měl obtíže. Ve volném tréninku jsem se cítil velmi dobře, tempo jsme měli skvělé a byl jsem blízko top klukům. Cítil jsem se vážně skvěle. Myslím, že antibiotika zafungovala. V závodě jsem hodně bojoval s fyzičkou. Ale zvládl jsem to a i tým odvedl úžasnou práci. Výborně mi připravil do závodu motorky. Z dvanáctého místa kvalifikaci jsem si dojel pro třetí příčku. Nebylo to jednoduché, ale dal jsem do toho sto procent. Včera jsem se cítil opravdu špatně, ale myslím, že zítra už by to mohlo být lepší. Budu mít více síly v soubojích."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist