Odpolední déšť vystavil červenou

Tým Repsol Honda se dnes první den druhého testování v Malajsii snažil odstranit vibrace a tak oba jezdci částečně změnili nastavení svých motocyklů oproti minulému testu. Ale odpolední déšť jim v tom zabránil.

Druhý test na okruhu Sepang začal pro tovární tým Repsol Honda dle starého známého receptu. Na špici časové tabulky se usadili Casey Stoner a Dani Pedrosa a drželi si ostatní konkurenci hodně od sebe. Ovšem Australan to před odletem neměl zrovna jednoduché a čekala ho těžká úloha: "Bylo to hodně těžké, opustit Švýcarsko. Ally (Stonerova dcera Alessandra Maria - pozn. Bosso) se právě probudila ke krmení, když jsem chtěl odjet na letiště. Vůbec se mně nechtělo", vyprávěl mistr světa o své dceři.

První testovací den pak běžel bezproblémů, i když si mistr světa stěžoval na špinavou trať, která nebyla tak rychlá, jako při prvním testování. Honda chtěla hlavně pracovat na odstranění vibrací, které produkují nové pneumatiky: "Máme před sebou nějakou práci, dnes dopoledne se nám podařilo porovnat některé případy back-to-back, zkoušeli jsme nové sady brzdových kotoučů a tento brzdový problém zredukovat oproti minulému testu, takže to je zlepšení. A také nastavení musíme trochu upravit, abychom měli více trakce", říkal Stoner.
Co se týkalo dosažených časů, tak byl mistr světa názoru, že pokud by odpoledne nepršelo, tak se mohl ještě o sekundu, možná i sekundu a půl zlepšit: "Dráha neschla tak rychle, aby mělo smysl vyjet z boxů, takže si počkejme do zítřka".

Jeho týmový kolega Dani Pedrosa ukončil testování předčasně nejen kvůli dešti, ale červenou mu vystavila i kontrolka na přístrojové desce, která najednou začala svítit červeně: "Musíme nyní zjistit, co se vlastně stalo. Povrch dráhy se od rána krůček po krůčku zlepšoval, takže jsme náš testovací program mohli skoro celý splnit".
Ostatně dnes bylo v Malajsii více teplo, než minule, takže Pedrosa se opravdu pořádně potil: "Dnes jsme také testovali motor, abychom zjistili vývoj jeho síly a rovněž pracovali na nastavení šasí. Také jsme zkoušeli jinou jezdeckou pozici, aby se zlepšila balance a to bylo také pozitivní".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist