Od pátku Vermeulen oficiálně u Suzuki

Továrna Suzuki v pátek oficiálně oznámila svého druhého jezdce pro šampionát MotoGP, vedle Johna Hopkinse pojede v roce 2006 Chris Vermeulen.

Továrna Suzuki a australský jezdec Chris Vermeulen se dohodli na podmínkách smlouvy a tak mohla japonská továrna v pátek oficiálně představit mladého jezdce jako svou posilu pro roky 2006 a 2007. 23 roků starý jezdec, který v letošním Mistrovství světa Superbike skončil na druhém místě, usedne na motocykl Suzuki GSV-R poprvé ve středu 9. listopadu, kdy zahajuje továrna Suzuki ve Valencii první dvoudenní test své letošní zimní přípravy.
Chris Vermeulen se narodil v australském Brisbane, kde také jako dvanáctiletý začal závodit. Přes australský šampionát tříd 250 ccm a Supersport se dostal v roce 2000 do národního šampionátu Velké Británie, kam ho dostal legendární Barry Sheene, jenž si jako první všimnul mladíkova talentu. Již během svého prvního roku v Evropě dokázal Vermeulen v Británii zvítězit v jednom závodě třídy Supersport a v pěti podnicích silnějších Superstocků 1000. Logicky následoval vstup do Mistrovství světa Supersport, kam se Vermeulen stěhoval v roce 2001. Vrchol v šestistovkovém šampionátu zažil Vermeulen v roce 2003, kdy se v barvách týmu Honda Ten Kate radoval ze zisku titulu Mistra světa. Následující rok, tedy rok 2004, prožil Vermeulen jako novaček v Mistrovství světa Superbike, kde hned dokázal čtyřikrát zvítězit.
"Jsem příští sezónou velmi vzrušený," říká Chris Vermeulen, jenž celou svou dosavadní kariéru spojil především s pneumatikami Pirelli. "Bude to zřejmě velmi obtížná sezóna. Vše bude nové, budu se muset naučit mnoho nových okruhů, nový bude motocykl i tým. Ale těším se na tuto výzvu. Paula Denninga jsem znal do roku 2000, kdy jsem přijel do Anglie. Opravdu se na práci s ním a celým týmem těším. Také se těším na práci s Bridgestone a Suzuki. Je to pro mne další nový výrobce pneumatik. Nikdy jsem na nich ještě nejezdil, ale slyšel jsem a viděl jsem o nich dost dobrých zpráv. Doufám, že se nám bude společně dařit. Chtěl bych Suzuki poděkovat za tuto šanci a za důvěru v mé schopnosti. Budu dělat vše proto, abych tuto důvěru Suzuki splatil."
"Poprvé jsem se osobně setkal s Chrisem, když mu ještě nebylo ani sedmnáct a přijel s Barry Sheenem do Anglie," říká manažer týmu Suzuki MotoGP pan Paul Denning. "Sledoval jsem jeho kariéru a nyní přišel čas ukázat jeho potenciál v MotoGP. Připojuje se k nám po velmi úspěšném roku, ve kterém bojoval s Troyem Corserem o titul Mistra světa Superbike. Děkujeme Ten Katemu, že uvolnil Chrise ze svého kontraktu a tak bude moci Chris svůj nový tým poznat již ve Valencii. Jsme si jistí, že Chris je správná volba pro budoucnost. Pomohlo nám, že Chris na konci sezóny jel v MotoGP, ale naše první kontakty vznikly značně dříve, než se mu naskytla tato šance. Máme nyní dva mladé jezdce, John a Chris jsou agresivní, vzrušení výzvou a svůj potenciál v budoucnu jistě ukáží. Máme všichni hodně práce, kterou je potřeba udělat. Tak tedy pojďme na věc!"

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist