Od Jerezu už s Hopkinsem

Pro tento otvírací závod letošní sezóny se nepodařilo týmu Rizla Suzuki najít náhradníka, ale od Jerezu už za tovární tým nastoupí Američan John Hopkins.

Sezóna 2011 začala pro Alvaro Bautistu opravdu hodně špatně. Po včerejším pádu ve třetím volném tréninku kubatury MotoGP se zranil Alvaro Bautista tak nešťastně, že si zlomil levou stehenní kost. Dnes byl Bautista v Qataru operován a je nyní stále ještě v nemocnici. Do stehna mu byl voperován železný hřeb a vše proběhlo bez problémů. Začátkem příštího týdne poletí Španěl domů a podle toho, jak bude pokračovat jeho uzdravení, bude 26-letý pilot opět v sedle svého továrního motocyklu.

V Kataru hledal tým Rizla Suzuki náhradního jezdce, který mohl být oznámen ještě do začátku dnešní kvalifikace. To se ale nepodařilo, John Hopkins je po promotion akci nazpět v USA a testovací jezdec Nobuatsu Aoki "visí" kvůli japonské katastrofě pevně ve své rodné zemi. Management Suzuki se sice ptal u různých pilotů Moto2, ale ani jeden neprojevil opravdový zájem. 

Týmový šéf Suzuki Paul Denning byl pochopitelně víc než zklamán. "Sezóna 2011 ještě nezačala a už takové velké zklamání. Během zimních testů jsme jezdili konstantně a konkurence schopní, a když k tomu připočítám Alvarovu závodní mentalitu bojovat s ostatními jezdci, tak je mně to opravdu líto. V závodě jsme totiž od něho očekávali ještě více než na testech".

Dle Denninga byly hlavním důvodem Bautistova pádu "studené" gumy: "Byl to podobný pád jako loňský Rossiho v Mugellu."
 
"Jistě jsme chtěli pro Qatar Grand Prix najít kvalitního náhradního pilota. Logisticky to ale nebylo pro Johna a Nobuatsu vůbec možné a týmy Moto2, které mají ve svém středu jezdce se zkušenostmi z MotoGP a s kterými jsme o tom jednali, zase nechtěly dobrovolně svého jezdce nechat jet hned na začátku sezóny v jiném týmu a to jen kvalifikaci a jeden závod. John samozřejmě není nadšený tím, co se stalo Alvarovi. Ovšem je to profesionál, a určitě pro nás odvede v Jerezu dobrý job. Náš úkol je, zajistit mu ještě předtím jeden shakedown-test. Jelikož ale nevíme, jak dlouho bude Alvarovi trvat čas jeho rehabilitace, a jelikož má John smlouvu s BSB, tak s obsazením závodu v Estorilu a v Le Mans - jedou se souběžně s BSB - musíme pochopitelně počkat", vysvětlil celou situaci Paul Denning.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist