Oba jezdci Suzuki cítí před testy silnou motivaci

V sobotu 31.ledna končí zákaz testování a od středy 4.února už v Malajsii zaburácejí motory prototypů královské kubatury MotoGP. Mezi testujícími nebude chybět značka Suzuki, která se vrací mezi světovou elitu s jezdeckou sestavou v podobě Aleixe Espargara a Mavericka Viňalese. Oba Španělé jsou nesmírně talentovaní, velmi motivovaní a nic víc než úspěšnou sezonu si ani nepřipouštějí.

První zkoušky nových prototypů Suzuki GSX-RR už mají oba jezdci za sebou, protože jak Aleix Espargaró, tak Maverick Viňales testovali v posezonním testu ve Valencii a pak ještě stačili absolvovat zkoušky v Jerezu. Test v Malajsii mají jako tovární tým čtyřdenní, protože jeden den je testem pneumatik Michelin. Přítomen bude také testovací jezdec Randy De Puniet, který je zároveň členem týmu Suzuki v mistrovství světa superbiků.
Španěl Aleix Espargaró zahájí kariéru továrního závodníka, kterou spojil s japonskou značkou s níž má v plánu rychle usilovat o ty nejlepší pozice. „Už jsem neskutečně nabuzený z toho, že se vracím zpátky na dráhu. První testy ve Valencii a koncem listopadu také v Jerezu byly dobré s povzbudivým výsledkem, takže v podstatě na tyto testy navážeme a vydáme se stejným směrem se zaměřením na první závod sezony,“ prozradil Aleix Espargaró.

„V Malajsii máme spoustu času k testování, což znamená, že novou motorku můžeme důkladně vyzkoušet a jsem si jistý, že budeme vůči ostatním jezdcům a týmům dostatečně konkurenceschopní,“ dodal španělský závodník tovární stáje Suzuki, jenž loni vyhrál titul v kategorii Open.
Druhým jezdcem týmu Suzuki je Maverick Viňales, nováček v prestižní kategorii královské MotoGP. Po roce stráveném v Moto2 si mistr světa nejnižší kubatury z roku 2013 polepšil, když podepsal s japonskou Suzuki a stal se jejím jezdcem v roce návratu zpět mezi elitu světa. „Jsem stoprocentně připravený a už se nemůžu dočkat až se Suzuki vyjedu na dráhu Sepangu,“ řekl Španěl.

„Většinu zimní přestávky jsem strávil motokrosem, jízdou na kole nebo závoděním na ledové dráze. Udělal jsem co bylo v mých silách, abych byl pro první test v Sepangu v co nejlepší kondici. Už se moc těším, jak velký pokrok během zimy udělali na motorce inženýři v Japonsku. Už z listopadových testů jsem měl velmi dobrý pocit a má očekávání před první sezonou v MotoGP jsou se Suzuki extrémně vysoká,“ řekl závěrem Viňales, jehož hlavní zbraní je, že se dokáže velmi rychle přizpůsobit novým podmínkám.
Šéf týmu Suzuki MotoGP Davide Brivio před zahajovacím testem královské kubatury uvedl: „Před námi je první test sezony, pro nás další z řady zkoušek, ale pocit je to naprosto rozdílný, protože toto je již definitivně příprava na nadcházející ročník, který je už za dveřmi. V Sepangu na tom budeme stejně jako všichni ostatní, připravujeme se na naši první sezonu, což již všichni netrpělivě očekáváme.“

„V Japonsku jsme nyní dokončili kompletaci nových strojů a naši jezdci se už nemůžou dočkat až se vrátí zpátky do sedel motocyklů, aby odstartovali tento nový projekt a získali představu, jak si na tom stojíme ve srovnání s ostatními,“
dodal Ital, který dostal Suzuki zpátky do mistrovství světa.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist