O Rossiho náhradníkovi se stále jedná

Několik schůzek na nejvyšší úrovni už proběhlo na téma, kdo pojede za Rossiho z důvodu jeho zatímní neschopnosti závodit, respektive kdo nahradí Colina Edwardse v týmu Tech3 Yamaha.

Mnoho, mnoho různých řešení bylo diskutováno v minulých dnech, jak vyřešit jezdeckou náhradu za Valentina Rossiho. I když je jasné, že Rossiho prostě nahradit NEJDE, tak Yamaha Racing musí nějaké řešení najít!


Jak Lin Jarvis, tak Herve Poncharal potvrdili včera v Silverstone, že stále ještě nepadlo definitivní rozhodnutí. Problém je totiž následovný, pokud přijde do továrního týmu Fiat Yamaha Colin Edwards, tak ho někdo musí nahradit ve stáji Tech3 Yamaha a to je momentálně ten nejtvrdší oříšek. 


Brit Cal Crutchlow sice oficiálně odřekl tuto nabízenou možnost, ale stále se o něm vedou různé spekulace. Problém je ale úplně jednoduchý, není v lidských silách přejít jen vždy na víkend ze superbikového motocyklu na motocykl MotoGP. "Bylo by to pro něho hrozně těžké, musel by se naučit znát pneumatiky Bridgestone, nové tratě a také motocykl Yamaha M1", řekl Jarvis pro MotoMatters.com. Crutchlow by se tedy musel zcela soustředit pouze na závody MotoGP, v opačném případě by absolvoval šest závodních víkendů za sebou. V praxi to znamenalo, najít ještě náhradníka za Crutchlowa do závodů WSBK. 


A tak se nyní diskutuje o dalším jezdci, který by mohl jet místo Colina Edwardse. Je to současný jezdec Tech 3 Moto2, Japonec Yuki Takahashi. Tomu by to moc neuškodilo v tabulce MS kubatury Moto2 při jeho neúčasti na několika závodech (Takahashi je v průběžné tabulce MS až na 11. místě), navíc má 25-letý Takahashi za sebou 7 závodů MotoGP v loňské sezóně (nejlépe dojel v Jerezu 12.) a je i na výplatní listině týmu Tech3.

"Je to opravdu hodně těžká situace, a rozhodnutí není jednoduché", řekl včera v Silverstone suše Jarvis.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist