O Millera měl zájem také Poncharal z Tech3

Šéf francouzské stáje Monster Yamaha Tech 3 Herve Poncharal prozradil, že měl o služby Jacka Millera rovněž zájem. Australan ale podepsal s Honda Racing Corporation (HRC) a přímo z prostředí třídy Moto3 zamířil do MotoGP, kde bude druhým jezdcem týmu Lucia Cecchinella CWM-LCR Honda.

Pro rok 2015 měl Herve Poncharal potvrzeného pouze Pola Espargara. Ve hře byla pozice druhého jezdce týmu, protože Bradley Smithovi končila smlouva (prodloužil na rok 2015). Britova pozice v týmu nebyla vůbec jistá a jedna z možností byla ta, že Smithe nahradí v sedle satelitní M1 vycházející australská hvězda Jack Miller. Ten byl ale jezdcem tovární stáje KTM v Moto3 a zároveň měl určitou dohodu s Marc VDS ohledně závodění v Moto2.
Devatenáctiletý Miller nakonec titul Moto3 nevyhrál, ale přeskočil mezistupeň v podobě třídy Moto2, když podepsal smlouvu přímo s HRC. Honda Racing Corporation si Australana pojistila vzhledem k budoucnosti jejich sestavy továrního týmu MotoGP a umístila do soukromého týmu CWM-LCR Honda. Tam Australan absolvuje premiérovou sezonu v královské kubatuře v sedle Hondy specifikace Open RC213V-RS.

V rozhovoru pro britský Motorcycle News Herve Poncharal prozradil, že měl talentovaného Australana v hledáčku, ale Yamaha neměla šanci, aby ho získala do svých služeb. „Jack se mi líbí, mám ho rád za jeho svéráznost, styl jízdy a ano, mluvili jsme s ním i s jeho managementem,“ řekl Francouz. „Od první chvíle ale bylo jasné, že je tam zájem ze strany HRC.“
„Nejednal se soukromým týmem, ale přímo s HRC. Od Assenu už bylo jasné, že má s Hondou velmi silné vazby a od této chvíle bylo zřejmé, že tudy cesta nevede a nic takového nebude možné uskutečnit,“
dodal závěrem Herve Poncharal.

Zatímco se Jacku Millerovi daří a jeho hvězda pomalu stoupá, jeho krajan Arthurr Sissis neměl snadnou sezonu, předčasně ji ukončil, když se s ním u Mahindry rozloučili, a opustil prostředí světového šampionátu silničních motocyklů. Nyní zkouší štěstí na oválech v britském seriálu Speedway Premier League s týmem Sheffield Tigers.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist