Noyes náhradním jezdcem Pramac Racingu

Italská Ducati potvrdila do role náhradního jezdce Pramac Racingu amerického závodníka Kenny Noyese, jenž nějakou dobu závodil v motocyklovém šampionátu, ale nyní je součástí kategorie Moto2 ve španělské CEV.

Dvaatřicetiletý Noyes závodil ve světovém šampionátu třídy Moto2 dvě sezony. Tu první absolvoval v roce 2010 s týmem Jack & Jones by Antonio Banderas, kde v celkovém hodnocení obsadil dvacáté čtvrté místo. O rok později byl členem stáje Avintia – STX a v sedle motocyklu FTR sezonu ukončil osmadvacátý.

Američan měl závodit v mistrovství světa také letos, ale jen pár týdnů před zahájením sezony jeho naděje pokračovat dál s týmem Arguinano Racing Team skončily. Noyes proto odešel do španělského motocyklového šampionátu CEV, kde mu nyní v kubatuře Moto2 patří třetí místo a tam také čeká na svoji další příležitost.

Ta skutečně na sebe nenechala dlouho čekat a Noyes je nyní náhradním jezdcem Pramac Racingu v MotoGP. To znamená, že pokud by Héctor Barberá nemohl do závodu nastoupit například ze zdravotních důvodů, bude mít Pramac Racing rezervu v podobě Noyese. Barberá je zároveň náhradním jezdcem pro tovární tým italského výrobce, takže pokud by musel plnit své povinnosti tam, Noyes bude hájit barvy satelitní stáje.

Podobný systém loni vyzkoušela japonská Suzuki, když těsně před začátkem sezony tým Rizla MotoGP oznámil, že náhradním jezdcem za Álvara Bautistu bude John Hopkins. Ten tehdy v Kataru natočil propagační video a odletěl domů na západ Spojených států. Dva dny na to si v Losail Bautista zlomil stehenní kost a Hopkins musel do sedla GSW-R už další závod v Jerezu.

Doufejme, že cesta do MotoGP nebude mít pro Noyese stejný scénář, ale u Pramac Racingu nechtějí nic ponechat náhodě a s Američanem by co nejdříve rádi absolvovali test litrového prototypu Ducati Desmosedici GP12.

„Byl to nečekaný telefon, když mi zavolal Felix Rodriguez z Pramac Racingu,“ uvedl Noyes. „Kdysi jsem měl příležitost si ve Valencii vyzkoušet Desmosedici 990ccm, nyní jsem rád, že mám šanci si vyzkoušet její nejnovější verzi,“ uvedl Američan, jenž je synem velmi populárního a fundovaného novináře Dennise Noyese.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist