Nový Rossiho tým na obzoru?

Dle některých italských novinářů by scénář 2013 italského ex-šampiona Valentina Rossiho mohl vypadat následovně: nový tým, motocykl Yamaha a sponzor Coca Cola...!

Samozřejmě, že současné neúspěchy Valentina Rossiho jsou především v Itálii neustále komentovány a tak se nelze divit ani některým, dá se říci, ze současného pohledu doslova sci-fi scénařům, jak italský idol dostat z tohoto výsledkového propadliště - v roce 2011 získal sedminásobný mistr světa v královské kubatuře jen jedno podiové umístění, což byla v jeho doposavadní kariéře jeho suverénně nejhorší sezóna od Rossiho vstupu do závodního seriálu Grand Prix v roce 1996.

Každý ví, jak se šíří různé fámy, a jak se stávají stále větší a větší. Navíc,  když jde o takovou sportovní celebritu, jakou bezesporu je Valentino Rossi. Také je všem celkem jasné, že v současné době nepopiratelně všeobecné ekonomické krize sehnat sponzory, je snad Valentino Rossi jediným, který by tyto problémy neměl mít.

Rossi je jen jedním z několika jezdců, jejichž smlouvy jsou v této sezoně vyprší, a pokud italský ex-šampion se bude i nadále chtít honosit přezdívkou "The Doctor" - jinak je jeho pověst v troskách, tak se bude muset prostě poohlédnout po jiném týmu a po jiné značce motocyklu, to snad je jasné i jeho nejzarytějším fanouškům. Přičemž přestup do továrního týmu Hondy nebo Yamahy se zdá být pouze možností v oblasti teorie. 
Proto je zpráva, kterou uveřejnily italské noviny Il Resto del Carlino - Pesaro edition zpočátku opravdu vypadající jako sci-fi, ale v podstatě zas tak úplně nemožná není.

Samozřejmě, že v roce 2013 by měly startovat pouze čtyři motocykly Yamaha, stejně jako Honda a Ducati - vždy dvě tovární a dvě satelitní - a v tomto případě by musel Herve Poncharal jet ve svém týmu Tech3 pouze s jedním jezdcem, ovšem to je pouze teorie.

Praxe ale může být úplně jiná: Carmelo Ezpeleta by jistě učinil možné i nemožné, aby vrátil svou největší reklamní atrakci MotoGP - tedy Rossiho - nazpět tam, kam patří, tedy na stupně vítězů a nejlépe ještě na ten nejvyšší. To potřebuje jak Dorna, tak celý motocyklový silniční sport, o tom ostatně není vůbec pochyb! A k tomu by ještě CEO Dorny získal sponzora Coca Cola!

V návaznosti na tyto myšlenky se proto spojení Valentino Rossi, jeho milovaná Yamaha M1 a světový výrobce nealkoholických nápojů Coca Cola číslo 1, nezdá tak úplně virtuální?
Samozřejmě, že na zodpovězení otázky, zda takovýto satelitní tým Yamahy příští rok na startovním roštu MotoGP uvidíme, si ještě budeme muset nějakou tu dobu počkat, ale nikdy neříkej nikdy..., vždyť pod jiným sponzorem pocházejícím rovněž z nápojové oblasti "Nastro Azzurro" už italský jezdec v kubatuře MotoGP závodil.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist