Nový model RS-GP vyzkouší Aprilia až v Kataru

Na první oficiální test královské kubatury MotoGP v Malajsii přijede tým Aprilia Racing Team Gresini ještě s loňskou verzí prototypu RS-GP. Celou uplynulou sezonu Italové pracovali na nové verzi, tento ročník pojali jako testovací a z toho důvodu už všichni očekávali jejich zbrusu nový prototyp příští týden v Sepangu.

Není to o tom, že by snad Aprilia novou motorku neměla, ale premiéru si schovali na privátní test v Kataru. Od prvního února bude dvojice Álvaro Bautista a Stefan Bradl testovat v Malajsii s vývojovou verzí RS-GP a nový stroj si vyzkouší až sami v privátním testu. Ten bude v Kataru a to v době, kdy ostatní zamíří k druhému oficiálnímu testu na Phillip Island.

Důvodem změny je v případě Aprilie fakt, že chtějí využít maxima času na dráze v Kataru. Italský výrobce má díky úlevám na sezonu možnost využít celkem devět pohonných jednotek a rovněž má neomezenou možnost testování, takže v přípravě nového stroje můžou v průběhu roku intenzivně pokračovat.

Elektroniku Magneti Marelli a pneumatiky Michelin už testoval zkušební jezdec Mike Di Meglio v polovině ledna. Od desátého února Francouz testuje v Aragonii, kde zřejmě také proběhne příprava nového modelu na privátní test v Kataru.

Společně s ostatními bude testovat tovární tým Aprilie znovu na okruhu v Kataru, kde začátkem března proběhne třetí oficiální test a pak už bude následovat úvodní podnik sezony s termínem 20.března 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist