Nové Hondy můžou mít jezdci HRC koncem září

Druhou polovinu sezony by jezdci tovární stáje Hondy Marc Márquez a Dani Pedrosa mohli dokončit v sedlech nových litrových prototypů pro sezonu 2014. Nové RC213V si oba jezdci vyzkoušeli během červnového testu v Aragonii a možnost volby definitivně získají v pozávodním testu v Misanu.


Tuto informaci prozradil viceprezident HRC Shuhei Nakamoto, jenž dále uvedl, že test v Misanu bude pro oba jejich tovární jezdce příležitostí se rozhodnout, zda chtějí ve zbytku sezony pokračovat s novým motocyklem nebo zůstat u původní verze. „Testovali jsme v Aragonii a oba naši jezdci tam zaznamenali jak pozitivní, tak negativní body,“ uvedl Nakamoto pro motogp.com.

„Nyní jsme učinili další krok a po Misanu budeme moci uskutečnit další testování. Pokud naši jezdci budou spokojeni, začněme používat nový model 2014,“ dodal Shuhei Nakamoto.
Při hodnocení výkonů tovární skupiny v první polovině sezony, byl viceprezident Nakamoto velmi pozitivní, když mimo jiné uvedl: „Jsme spokojeni. Oba naši jezdci odvedli dobrou práci. Jsme na vedoucích pozicích v soutěži jezdců a vedeme soutěž konstruktérů, nicméně rozdíl mezi námi a Yamahou není velký. Hodně se snažíme vyhrát šampionát nejen na okruhu, ale také v Japonsku. Jsem velmi spokojený.“

„Jsem překvapen tím, čeho Marc dosáhl. Hodně zesílil a to je mnohem víc než jsme očekávali,“
uvedl na adresu Marca Márqueze Shuhei Nakamoto a pokračoval hodnocením Daniho Pedrosy, když závěrem dodal: „Zejména ve druhé polovině loňské sezony byl Dani hodně silný. Právě v této části sezony na Daniho čekají okruhy, které vyhovují jak jemu, tak Hondě. Věříme, že Dani bude stejně silný, jak tomu bylo loni.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist