Nicky Hayden úspěšně operován

Americký tovární jezdec Ducati Nicky Hayden byl v pondělí úspěšně operován na svém zápěstí, které si poranil při pádu na začátku finálového závodu MotoGP ve Valencii.

Nicky Hayden se po svém pádu 6. listopadu ve Valencii nemohl pro zranění zúčastnit následujících dvoudenních testů litrových prototypů, neboť zraněné zápěstí ho příliš bolelo. V pondělí 14. listopadu se tak musel v Kalifornii podrobit malé operaci, neboť si při už zmiňovaném hromadném pádu hned po startu závodu v první zatáčce zlomil dvě kůstky.

Operaci prováděl renomovaný chirurg Arthur Ting, který už operoval i jiné hvězdy cirkusu zvaného MotoGP, jako třeba Kevina Schwantze. Do zápěstí byl vsazen šroub, aby se zlomenina rychleji hojila.
"Vše proběhlo relativně bez problémů. Ovšem zápěstí je kost, která se hojí hodně pomalu. Takže by moc nepomohlo, jen čekat, až se zhojí vše srůstem. Proto jsem rád, že to bylo fixováno šroubem, a vše bude v pořádku, až to bude časově potřebné", řekl po operaci Nicky Hayden.

Důležité datum, které má Hayden v paměti, je 31. leden 2012, kdy se v malajsijském Sepangu konají začínají testy MotoGP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist