Nicky Hayden: "Tři závody GP v USA - to je snad pouze sen!"

Už za 2 hodiny začne jeden ze tří letošních závodů Grand Prix na území USA. A v kubatuře MotoGP dokonce s 5 domácími piloty!

Spojené státy Americké budou v letošním roce druhou zemí, kde se pojedou tři a více závodů GP v jednom roce. Po Austinu/Texas následuje Laguna Seca (ovšem pouze s kubaturou MotoGP) Indianapolis. Američtí piloti Nicky Hayden, Ben Spies a Colin Edwards se samozřejmě moc těší na domácí GP. V Texasu k nim přibudou ještě dva domácí jezdci s wild card.
"Z Kataru jsem letěl do Asie, kde jsem dělal promo show pro Shell. Jsem na první domácí závod dobře připraven. Mít tři domácí závody, to je jako sen. Když jsem přišel do MS 2003, tak nebyla ani Laguna Seca. Circuit of the Americas není jen skvělá nová trať, ale tento okruh je také absolutně bezpečný. Také infrastruktura je jedinečná a obrovská. Jezdil jsem zde s normální silniční motorkou, takže už znám layout. Ovšem s Ducati GP13 to bude vypadat úplně jinak", říká mistr světa MotoGP z roku 2006.
Hayden a jeho krajan Ben Spies (Ignite Pramac Racing) jezdili na okruhu COTA s motocyklem Ducati 1199 Panigale R, když byl tento bike prezentován v březnu v Austinu. Jako třetí "plnohodnotný" americký jezdec je ten nejzkušenější z této trojice, Colin Edwards (NGM Mobile Forward Racing) s motocyklem FTR-Kawa. A k nim je zapotřebí připočíst dva piloty s wild card: Blakeho Younga a Michaela Barnese, ti pojedou za Attack Performance a GPTech.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist