Nicky Hayden podstoupil operaci zápěstí

Američan Nicky Hayden, jenž v letošním roce závodí v barvách týmu Drive M7 Aspar v královské kubatuře mistrovství světa silničních motocyklů, podstoupil v úterý operaci zraněného pravého zápěstí, kvůli němuž předčasně odstoupil z italského závodního víkendu Grand Prix v Mugellu.

Problém s bolestmi zápěstí Nicky Hayden řešil už nějaký ten týden zpátky, ale jak přiznal, až nyní dal na radu lékařů a zvolil operaci. Ono mu vlastně ani nic jiného nezbývalo, protože pádem v Le Mans se celá věc jen zhoršila a v takovém stavu už Američan nedokázal jezdit.
Zákrok Hayden podstoupil v Itálii, kde mu v úterý Doktor Riccardo Luchetti provedl artroskopii a za pomoci endoskopického nástroje mu vyjmul uvolněné části kosti z oblasti zápěstí. Úspěšný operační zákrok zahájili v nemocnici v Morciano di Romagna přibližně kolem osmi ráno a trval kolem hodiny a půl.

Po krátkém pooperačním odpočinku by měli Nicky Haydena ještě dnes propustit z nemocnice do domácí léčby. Pokud vše půjde podle plánu, bude Američan připraven absolvovat kompletní zátěž závodního víkendu v Barceloně, který je na programu už příští týden.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist