Nevyhlasena svata valka proti Biaggimu

Po Honde, Kawasaki, Suzuki a Ducati, se take Yamaha vyjadrila, ze Maxovi neposkytne motocykl na rok 2006 !

V sobotu 19. listopadu v "Salone del Motociclo di Milano (EICMA) " by mel Max Biaggi - jak uz jsem napsal v minulem clanku - rici o svych dalsich planech na rok 2006. Ale mezitim probleskly na verejnost informace, ze po Honde, Kawasaki, Suzuki a Ducati, se take Yamaha vyjadrila zaporne, ze ani ona neposkytne "Rimanovi" svuj motocykl na rok 2006 !
"Biaggi od nas nedostane zadny motocykl", rekl jasne prezident HRC Kanazawa. Navic: "Max by chtel kazdy den objevit neco noveho na svete, musite ho proste zahanet od computeru", rika jisty nejmenovany technik od tymu Repsol - Honda.

A tak vse se bude odvijet od Camelu, respektive od toho zda-li bude JTI (Camel, Winston) trvat na sve podmince, ze pokud da penize do nejake urcite staje, tak to bude pouze tehdy, kdyz tam bude jezdit Max. Ale zopakujme si radeji aktuelni situaci podle sponzorskych penez. Tovarnimu tymu Yamaha chybi penize od Gauloises, stejne jako druhemu tymu tovarny Yamaha Tech3 Herve Poncharala, kde odstoupila Fortuna - oba dva, stejne jako Gauloises patri pod koncern Altadis. Suzuki bude podporovana firmou "Rizla", takze tam moc reklamniho mista pro Camel nezbyva, lepe receno zadne. U Kawasaki maji dva piloty, Nakana a de Puineta, pro eventuelniho tretiho jezdce chybi kapacitni prostory a navic: "Nase barva je zelena a nikoliv zluta", rika Harald Eckl.
S Ervem Kanemotem dokazal byt Max Biaggi hned ve svem prvnim roce v kralovske kubature na privatni Honde vicemistrem sveta, ale mezitim se casy hodne zmenily. A zle jazyky dokonce rikaji, ze dvouvalce byly domenou tohoto Americana japonskeho puvodu, ale ctyrvalce jsou o necem jinem, coz nakonec potvrzuje letosni sezony a tym Repsol Honda, ci lonska, kdy Kanemoto pusobil u Suzuki pouze u Kenny Robertse jr. a vysledek taky nic moc...
"Pokud by presel Camel k nam, mohl bych nasadit dva jezdce", rika Hervé Poncharal, ktery dobre vi, ze pokud prestane Camel trvat na Biaggim, tak je na rade jako prvni jeho tym. A jako piloti jsou k dispozici nejen Roberto Rolfo, Alex Barros ale i stale diskutovany Casey Stoner.
Ale i dalsi sef jineho tymu, Lucio Cecchinello, se vlozil do hry a uvazovany tym Camel Yamaha s Biaggim by rad uvedl v zivotnost.
Zaverem: Doufejme, ze v sobotu v Milane nebude muset Max Biaggi po 214 absolvovanych zavodech Grand Prix oznamit, ze ukoncil svou zavodni karieru.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist