Neslavný návrat Rossiho do Ameriky

Valentino Rossi po loňském závodě MotoGP v americké Laguně Seca prohlásil, že v roce 2006 bude v Kalifornii silnější, nicméně v letošních trénincích, kvalifikaci i závodě zapadl do hlubokého průměru.

Velké trápení předvedl fenomenální Valentino Rossi na okruhu laguna Seca u kalifornského Monterey. Po průměrném výkonu v trénincích předvedl průměrný výkon i v kvalifikaci, ve které si zajistil pro start závodu v nepočetném poli jezdců až desáté místo. V samotném závodě se poté s utrpením propracovával až na čtvrtou pozici, kde jeho snahu zastavil problém s chladícím systémem jeho Yamahy YZR M1, ale také problém s opotřebovaností pneumatiky, kterou si tentokrát mistr driftu špatně zvolil.
Valentino Rossi
Celý víkend jsem byl v opravdu obtížné situaci se spoustou problémů, dnes bylo nakonec vše ještě horší. Ráno ve warm upu jsme udělali velké zlepšení. Jezdil jsem rychleji, a tak jsem si myslel, že bych v závodě mohl předvést dobrou práci. Chtěl jsem začít dobrým startem do závodu. Pak jsem ovšem měl problém se zadní pneumatikou, která mě donutila zpomalit v zatáčkách, kde jsem ztratil veškerou přilnavost. Raději jsem zvolnil, abych nehavaroval. Pak se k tomu přidal problém s chladícím systémem motoru, který se přehříval. Když jsem uviděl kouř, věděl jsem, že je konec. V každém případě je do konce sezóny šest závodů a já mám na Haydena ztrátu 51 bodů. Znamená to, že poprvé budu ve zbytku sezóny závodit bez přemýšlení a tlaku na celkové prvenství v šampionátu. Mým plánem je nyní bavit se ve zbývajících závodech a pokusit se jich co nejvíce vyhrát. Nakonec, kdo může vědět, co by se mohlo všechno stát?

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist