Nerovnosti dráhy v Austinu před závodem MotoGP opraví

Do Texasu zamíří seriál mistrovství světa silničních motocyklů koncem dubna a do té doby chtějí pořadatelé v Austinu opravit pár míst, na které si jezdci MotoGP stěžovali už několik let zpátky. Zatím se veškeré snahy o nápravu ale minuly účinkem.

Závody formule 1 mají tendenci dát povrchu závodních okruhů co proto. Ne jinak je tomu v případě Okruhu Amerik v Texasu. Monoposty mají obrovský přítlak a v místech brzdění dokážou asfalt srolovat tak, že jim samotným to nevadí, ale pokud tam jede někdo na motorce a to rychlostí kolem 300 kilometrů za hodinu, má problém.

Vedení okruhu nemá v plánu položit nový koberec, to by určitě nestihli, ale chtějí největší nerovnosti srovnat broušením. Jejich pozornost se tak soustředí na na první dva sektory, to znamená od první zatáčky po dvanáctou. Dani Pedrosa ale třeba poukazoval na cílovou rovinku, kde podle jezdce tovární Hodny není vůbec snadné udržet motorku v přímém směru.

Loni Valentino Rossi k dráze v Texasu řekl: „Minimálně tři části potřebují zlepšit. Ale pokud to udělají, tak to musí udělat pořádně. Už jsme na to před pár lety poukazovali a něco v tomto směru podnikli, jenže ne tím správným způsobem. Musí se zaměřit na místa, kde jsou nerovnosti největší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Neomil přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
adminmotorkaricz přispěl 0.5 Kč
Riksa přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist