Nepovedený start stál Karla Abrahama první body

Přitom to mohla být celkem slušná porce bodů, protože Karel Abraham odjel závod MotoGP v Mugellu v tempu, které by stačilo na dvanácté místo. Kvůli 'ulitému' startu ale dostal od ředitelství závodu penalizaci a po nařízeném průjezdu boxovou uličkou se pustil do stíhací jízdy, kterou dokončil na sedmnáctém místě, jen desetinu od šestnácté pozice.

Nepovedený start stál Karla Abrahama první body

Karel Abraham do závodu italské Grand Prix startoval z dvacátého místa a tentokrát byl hodně blízko možnosti bodovat. Bohužel chyba při startu mu to neumožnila. „Můžu si za to sám, ten start jsem samozřejmě ulil a byla to moje chyba,“ řekl jezdec týmu AB Motoracing.

„Trochu je škoda, že i když jsem hned zpomalil a vůbec nic na tom nevydělal, tak jsem stejně dostal penalizaci. Podle pravidel platných od letoška by to tak být nemělo. Ale beru to, moje chyba.“

„Nicméně pro nás uvnitř týmu je to pozitivní. Jezdil jsem konkurenceschopné časy celý závod a hlavně se podařilo eliminovat problém se zadním tlumičem, který nás trápil od začátku sezony. Takže snad jsme na cestě, aby to bylo v pořádku,“
dodal Karel Abraham.

Jak se Vám líbil tento článek?
Průměr: 3.00
Známkováno: 2x

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.



TOPlist