Němce Folgera nahradí v Japonsku Kohta Nozane

V Japonsku dnes rozhodli nahradit Jonase Folgera domácím závodníkem Kohta Nozanem. Němec onemocněl a vrací se zpátky domů, kde musí podstoupit lékařská vyšetření. Tým Monster Yamaha Tech 3 tak zůstal s jediným jezdcem Johannem Zarcem, ale ne na dlouho. Yamaha rozhodla o doplnění sestavy satelitní stáje už pro víkendový podnik v Motegi.

Jméno japonského závodníka Kohta Nozane je dobře známé všem, kteří sledují mistrovství světa vytrvalostních závodů motocyklů. Japonec je totiž členem továrně podporovaného týmu YART Yamaha, kde společně s ním závodí Australan Broc Parkes a Němec Marvin Fritz. Nozane jel premiéru v seriálu Grand prix ve svých šestnácti, když v roce 2012 nastoupil v Motegi na divokou kartu Moto2.

„Je to pro mě velké překvapení,“ prozradil Kohta Nozane. „Stále nemůžu uvěřit, že pojedu Velkou cenu Japonska. Motegi je můj oblíbený okruh a jel jsem tu už předtím s YZR-M1 na pneumatikách Michelin jako testovací jezdec Yamahy. Je to velká čest jet na domácí půdě v pozici jezdce MotoGP. Rád bych za tuto šanci poděkoval Yamaze a týmu Monster Yamaha Tech 3.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist