Nekolik zajimavosti

A je zde opet utery a tedy nekolik zajimavosti a novinek, ktere se prihodily behem minuleho tydne.

Nekolik zajimavosti
Jenkner a Caponera bez sponzora
Tym Fiorenza Caponera, tedy staj ve ktere pojedou letos Marco Simoncelli a Joan Olive ve tride 125 ccm a Steve Jenkner ve dvestepadesatkach se ocitl bez hlavniho sponzora. Firma „Rauch Bravo“ oznamila ukonceni sve sponzorske cinnosti. Jako mensi nahrada se sice nabizi „nocable“, coz je firma nabizejici kavarnam, restauracim a letistim bezdratove internetove spojeni (Hot Spots), ale potrebnou sumu 1 milion Euro pokryt nemuze. Proto se take tato staj nezucastnila prave ukoncenych testu v Jerezu.
Shinichi Itoh nahradi Vittoria Guareschiho
Kdyz japonsky pilot a byvaly tovarni jezdec Protonu Nobu Aoki odmitl nabidku testovaciho jezdce u Ducati a podepsal stejny kontrakt u sveho ex-tymu Suzuki s vyhlidkou na nekolik startu s divokou kartou, tak se Italove pokusili ziskat dalsiho jezdce, ktery ma dlouhodobejsi zkusenosti s novymi pneumatikami Bridgestone. A tim se tedy stal zkuseny Japonec Shinichi Itoh, ktery pusobil nekolik let jako tovarni jezdec Hondy ve tride do 500 ccm a v poslednich letech jako testovaci pilot prave firmy Bridgestone. „Itoh bude testovat hlavne v Mugellu, ale dostane prilezitost i pri jinych testech na druhych tratich“, vysvetlil toto rozhodnuti sef Ducati Corse, Claudio Domenicali.
Naoki Matsudo nazpet v Japonsku
Po 5-ti letech v serialu mistrovstvi sveta Grand Prix ve tride 250 ccm a velkem zklamani v lonskem roce (az 15. celkove misto) podepsal uz sice popularni japonsky jezdec smlouvu s nemeckym tymem Castrol – Kiefer – Honda, ale IRTA chtela, aby v tomto tymu jezdil nemecky pilot (tim se nakonec stal Dirk Heidolf). A tak zustal Naoki Matsudo bez zamestnani. Pojede tedy poprve od roku 1999 opet japonske mistrovstvi – tehdy se stal mistrem Japonska ve tride do 250 ccm, a to na stroji Moriwaki – Honda v kubature JSB 1000. Krome tohoto sampionatu „All Japan Championship“ ho ceka prestizni zavod 8 hodin v Suzuce. A dale by se dle slov majitele tymu Midoriho Moriwakiho mohl zucastnit na divokou kartu s motocyklem V5 minimalne dvou zavodu MotoGP.
Andrea Dovizioso brzy s novym cislem
Pokud prestoupi v roce 2006 Ital Andrea Dovizioso do nejvyssi tridy, tak bude nucen opustit sve oblibene cislo 34. To totiz nebude v kralovske kubature v nejblizsi dobe vubec udeleno, nebot zustane volne, jako cest nezapomenutelnym vykonum Kevina Schwantze.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist