Nekolik postrehu z assenskeho depa

Behem motocykloveho vikendu se v Assenu take mluvilo o tom, ze…

KTM 250 testoval na Salzburgringu
Debut uplneho noveho prototypu KTM 250 se odehral na rakouske trati Salzburgring. Ale objevili se mensi problemy a tak se bude testovat znovu az od ctvrtka. Jinak vzhledem ke sve vaze, 70,5 kg (vcetne obleceni), by se v sedle tohoto prototypu mel v pristim roce objevit Madar Gabor Talmacsi.
Motor Blata V6 uz “pobezi”aspon v dilne
Koncem cervence se ocekava, ze novy motor Blata V6 “pobezi” uz v dilne. K tomu tiskovy mluvci Blaty, Josef Liska: “Otazkou je, jak bude konkurence schopny”. Experti ovsem nadale pochybuji po tom, ze tento debut na zavodni draze vubec zazijeme. A slibene sponzorske penize z Cech zustali zatim take pouze slibem. “Blata je nas dodavatel motoru, vic k tomu nemam co dodat”, rika zklamane sef tymu Peter Clifford. A tak jediny, kdo aspon trochu k tomuto ozehavemu tematu promluvil , byl majitel tymu, 68-lety American Bob MacLean: “U Blaty se opravdu hodne pracuje. Vsichni jsou neobycejne nadseni timto projektem. Ale zrejme ponekud podcenili , co je vse potreba k tomu, aby takovy motor vznikl. Aby byl nejen navrzen, ale pak i hotov a nakonec i schopny zavodit. A jestli ja sam pocitam s tim, ze letos Blata V6 vyjede do zavodu ? Tak to sam nemohu odhadnout”, rika na zaver Bob MacLean.
Bulhar v Grand Prix
Poprve od dob, kdy v zavodech Grand Prix startoval Bulhar Bogdan Nikolov, tehdy byl mistrem Evropy do 80 ccm, se v Assenu objevil jeho krajan Alexander Todorov (21), ktereho zname rovnez z evropskeho sampionatu. Bohuzel ve druhem volnem treninku tridy 250 ccm se svou Kurz – Yamahou upadl, a zlomil si levou stehenni kost. Tim padem se nestacil do zavodu kvalifikovat…
Delsi volny trenink v Laguna Seca
Misto tradicni hodinovky, dostanou piloti MotoGP sanci dvouhodinoveho volneho treninku behem GP USA.
Zachraneny Julian Miralles
Po ctyrhodinove operaci zachranili lekari od amputace tezce zranenou pravou nohu spanelskeho “teenagera” Mirallese. Ovsem sam spanelsky mladik by se na zavodnim okruhu mel objevit, kdyz bude lecba probihat dle prani, az pri nasi Velke cene v Brne.
”MotoGP Qualifyer Award”
V aktuelnim poradi souctu casu vsech kvalifikaci MotoGP a oficilenho testu IRTA, vede nyni Sete Gibernau o 1,044 vteriny pred Valentinem Rossim a o 2,759 pred Marco Melandrim. Jako premie je vypsano auto BMW M5 o sile 507 PS a s 10-ti valcovym motorem.
Plne body pro 9 jezdcu
Zatim 9 pilotu vsech obsahovych trid dokazalo bodovat ve vsech sedmi zavodech. Jsou to v kubature MotoGP: Rossi, Melandri, Biaggi, Edwards a Capirossi. Ve dvestepadesatkach potom Pedrosa a Dovizioso a v nejnizsi tride Poggiali a Simon.
Troy Bayllis nazpet do superbiku
Ducati ma zajem, aby exmistr sveta Troy Bayllis jezdil v pristim roce opet tovarni motocykl teto znacky. Ale daleko pravdepodobnejsi je jeho setrvani v sedle Hondy, kdy by mel nahradit Chrise Vermeulena v tymu Winston Ten Kate a ten pak naopak vymenou jezdit v tymu Camel Pons Honda kubaturu MotoGP.
Velmi podivne chovani Maxe Biaggiho
Ackoliv vedeni tymu HRC zadalo po Maxi Biaggim, aby se sel omluvit svemu krajanovi Battainimu za zbytecnou kolizi, kterou Biaggi jednozacne zavinil, behem treninku, tak se hrdy Riman k tomu vubec nemel. A z jeho “paddocku” se ozvaly hlasy: “Tak se pomalu, ale jiste stava Biaggi u HRC mene a mene oblibeny, uz aby prisel Pedrosa…”
Franco Battaini testovacim pilotem Aprilie ?
Jak uvedl dnesni tydenik Motorsprint, mel by se Franco Battaini stat testovacim pilotem Aprilie ve tride do 250 ccm, nebot jak znamo, smlouva s Blatou WCM mu zatim moc ovoce neprinesla. A s Aprilii 250 ccm by mel Battaini sanci na nekolik startu na divokou kartu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist