Nekolik novinek ze sveta Grand Prix

Po oficielnich testech IRTA, kde probehli v minulych dnech ve Spanelsku, urcite neuskodi se za nimi poohlednout nekolika zajimavostmi z nizsich obsahovych trid.

Campetella Racing bez sponzorskych penez
Oba dva jezdci teto staje, Japonec Taro Sekiguchi a Brit Chaz Davies, meli sice na svych kombinezach napisy noveho sponzora "Ticino Hosting", ale protoze svycarska firma doposud nezaplatila ani frank, tak kapotaze obou motocyklu byly bez laku. "Jakmile prijdou penize, tak budu mit k dispozici lepsi material, tedy tovarni motorky Aprilia z roku 2005, ktere jezdi Jakub Smrz, Roberto Locatelli (na snimku) ci Sylvain Guintoli", rikal britsky jezdec. Tato svycarska internetova firma vloni podporovala Itala Roberta Rolfa a letos by proto v tymu Campetella Racing meli jet ctyri jezdci, uz jmenovani Sekiguchi a Davies ve tride 250 ccm, a Iannone a Grotzki-Georgi tridu do 125 ccm. Ovsem pokud by penize nedorazili, tak by se ucast omezila pouze na dva jezdce.
Jakub Smrz dostal 4,88 % (981 hlasu) od ctenaru oficielni webove stranky
Cesky jezdec Jakub Smrz dostal v hlasovani webove stranky www.motpgrandprix.com v ankete "O nejvetsi prekvapeni testu IRTA" celkem 4,88 % vsech hlasu a obsadil 4.misto . Vyhral jezdec MotoGP Spanel Carlos Checa (45,9%) pred dalsimi piloty kralovske kubatury, Americanem Johnem Hopkinsem (17,55%) a Japoncem Shinyou Nakanem (14,06%).

Zklamany Anthony West
Australan Anthony West - z tymu Kiefer Bos Racing Aprilia - nebyl se svymi vykony na suchu prilis spokojen. Ovsem vinu na tom ma i material, prevzany z tymu Aprilia Germany Dietera Stapperta, nebot nepatri k tomu nejmodernejsimu. "Ty dily, ktere jsme koupili zvlast, jsou nejnovejsi, Ale leasingovat lonskou tovarni Aprilii za 280 000 Euro, a na konci roku ji zase odevzdat, to si dovolit nemuzeme", rika sef tymu Stefan Kiefer.
Chybel pouze Stefano Bianco
Ze vsech stabilnich nominovanych jezdcu chybel pouze Ital Stefano Bianco z tymu 3C-Racing Aprilia 125 ccm. Italsky jezdec Bianco po svem padu a naslednem zraneni pri finale spanelskeho mistrovstvi v Jerezu - v listopadu 2005 - ztratil nasledne 15 kg vahy a proto nemohl doposud vubec testovat. Nyni byl jeste jednou operovan a chtel by pri premiere letosni sezony v Jerezu startovat.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist