Nekolik novinek ze sveta Grand Prix

Startovni listiny jednotlivych trid neprinesly skoro zadna prekvapeni, aspon pro ty z Vas, kteri ctou nase radky pravidelne. Ale pojdme se spolecne podivat na nekolik novinek, ktere stoji za pozornost.

Angaia Honda hleda jezdce
Italsky tym Angaia Honda hleda noveho jezdce. Ve startovni listine tridy do 125 ccm je sice uveden nadejny Francouz Jules Cluzel, ten se ale nakonec rozhodl pro zavodeni o tridu vyse a pojede za tym "Equipe de France" jako spolujezdec Sylvaina Guintoliho na Semi - Aprilii kubaturu 250.
Kdo je vlastne American Jason Perez ?
S cislem 25 je ve startovni listine MotoGP uveden tento mlady American, o kterem vlastne nevi nic skoro nikdo. I sefredaktor popularniho britskeho motocykloveho casopisu "Cycle News", Paul Carruthers rika, ze nemaji ani jeho foto a ze pokud by prosel jeho redakci, tak by ho ani nepoznal. Jedno je jiste: Perez (21 let) skoncil vloni v US - Superbike mistrovstvi jako 27., a jako 20. v Superstocich. Jeho nejlepsi umisteni bylo jedno 10. misto. Ale: "Smlouva s WCM jeste neni podepsana", rika jeho manazer Doug Gonda, ktery do svet Grand Prix privedl i Johna Hopkinse.
Pojede vubec WCM ?
Ackoliv cita startovni listina MotoGP 21 jmen, tak neni docela jiste, zda se vsichni objevi na startu. V minulych dnech totiz rekl sef tymu WCM, Peter Clifford, obavanou, i kdyz celkem ocekavanou vetu: "Nemame doposud zabezpeceny rozpocet tymu. A pokud nenajdeme dostatek penez, tak nepojedeme!"
Ir Jeremy McWilliams bude od 16. unora testovat motocykl BMW tridy MotoGP
A tak neni ani divu, ze druhy nominovany pilot staje WCM, tedy 42-lety irsky veteran Jeremy McWilliams si hleda jine uplatneni. A to je zda se velke prekvapeni. Od 16. unora bude ve spanelske Almerii testovat trivalcovy prototyp BMW kubatury MotoGP o obsahu 800 ccm.
Misto Scot Kopron nyni Humangest
Po prejmenovani tymu Elit na Elit Caffé Latte se i dalsi staj Hondy prejmenovala. A tak Madar Gabor Talmacsi, Italove Lorenzo Baroni (125 ccm) a Andrea Dovizioso, stejne jako Japonec Yuki Takahashi (250 ccm) pojedou za tym Humangest.
A misto tradicniho Semprucciho tymu je to nyni WTR
Po prevzeti Semprucciho tymu Lorisem Castelluccim (polovinu sezony zde vloni jezdil i nas Karel Abraham) se tym nyni nazyva WTR - World Trade Racing a pojede poprve ve dvou tridach, exmistr Evropy Michele Pirro (125) a Michele Danese (250), oba dva na Apriliich.
I tym Campetella uvidime ve dvou tridach
Tradicni tym dvestepadesatek, Campetella racing, s jezdci Sekiguchim (JAP) a Daviesem (GBR), obsadi letos i nejslabsi tridu a sice s mladym Italem Simonem Grotzkim Giorgem.
KTM bude testovat v Estorilu
Vsech sest tovarnich jezdcu hornorakouske firmy KTM bude od zitrka testovat v Portugalsku. Budou to Mika Kallio a Julian Simon, dale z Juniorteamu Bradl a Ranseder a konecne oba dva jezdcu 250 -tek, Hiroshi Aoyama a Manuel Poggiali. "Zatimco ve 125-kach pojedou vsichni jezdci motocykly roku 2006, tak ve 250 ccm mame doposud hotovy pouze jeden novy motor", rekl pred zahajenim testovani konstrukter Harald Bartol.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist