Nekolik novinek ze sveta Grand Prix

Italsky pilot Mattia Pasini bude cislem jedna v tymu Aspara Jorge Martineze. Jeho spolujezdcem bude Spanel Mateo Tunez. ve druhem tymu a to rovnez na Apriliich pojedou stejne jako letos Sergio Gadea a Hector Faubel.

Spanel Alex Debon testovacim pilotem Aprilie ve dvestepadesatkach Po peti letech na privatnich motocyklech Honda odchazi Spanel Alex Debon (letos tymovy kolega Radomila Rouse) ke konkurenci. Bude oficielnim testovacim pilotem Aprilie s moznosti absolvovat 4 az 6 startu na divokou kartu a v roce 2007 doufa Spanel, ze po upraveni obsahu kralovske kubatury MotoGP na 800 ccm, se italska znacka z Noale vrati do teto tridy.
S Gaborem Talmacsim pojede mlady Ital Lorenzo Baroni V tymu Scot Honda bude jednickou Madar Gabor Talmacsi, jeho spolujezdcem bude mlady Ital Lorenzo Baroni (letos celkove druhy v ME), nebot dosavadni piloti Fabrizio Lai odchazi k jinym tymum - Lai pojede Aprilii a Mike di Meglio ve francouzskem tymu FFC Honda GP125.
Elit Grand Prix s novym sponzorem Rozpocet mistrovskeho tymu Elit Grand Prix se pristi rok vzhledem k dvema pilotum - prijde Nemec Sandro Cortese (15) navysi na 3 miliony svycarskych franku, coz je nad moznosti internetove site Bluewin. Novym sponzorem by mela byt jogurtova firma Emmi. A Tom Lüthi opusti sve tradicni cislo "12" a pojede s "1". Gilera 250 se bude lisit pouze barvou "Gilera o obsahu 250 ccm se bude od Aprilie lisit pouze jinou barvou kapotaze", nechal se slyset technicky direktor Piaggio Grupp (Aprilia, Gilera, Derbi), Gifi Dall´Igna. Jezdcem by mel byt Simone Corsi, letos tovarni pilot Aprilie.
Nepotvrzene dohady okolo Biaggiho Nektere zdroje uvedli, ze Suzuki chce nahradit Johna Hopkinse (alkoholicke exzesse) Maxem Biaggim. Tuto informaci odmitl rezolutne Paul Denning, tymovy manazer Suzuki MotoGP: "Max Biaggi neni a nebyl pro nas zadnym tematem."
Tym WCM pojede zrejme v roce 2006 s motory KTM Jak potvrdil sef tymu WCM Peter Clifford, o eventuelnim nasazeni motoru Blata neni vubec rec, ba naopak: "KTM nam prislibila jak motory KTM V4, tak i nahradni dily. Musime se ale sehnat sponzory a to nyni take cinime", rika britsky manazer Clifford. Jako jezdce nahlasil dopredu Nemce Alexe Hofmanna a Brita Jamese Ellisona, na ktereho ma rocni opcni pravo. Tym by mel jet na pneumatikach Dunlop.
Alex Barros prilis drahy pro WSBK Zvesti o tom, ze Alex Barros pojede pristi rok za Klaffiho superbikove mistrovstvi sveta, vyvratil celkem jednoznacne evropsky manazer HRC, Carlo Fiorani slovy: "Je to pouha iluze, Honda ma uz pet pilotu (Toseland, Muggeridge, Chili, Neukirchner a Fabrizio) a i kdyz je u Klaffenböcka jeste jedno volne misto, tak musi predevsim sehnat sponzory. A Barros je pro tuto serii prilis drahy."
Kde zakotvi nakonec Casey Stoner ? Australsky vyjimecny talent sice testoval Hondu MotoGP tymu Sita Ponse, ale smlouvu doposud nepodepsal. Ba naopak. Ani Herve Poncharal se totiz nevzdava myslenky, posadit australskeho mladika na Yamahu sveho tymu, dokonce i Lucio Cechinello doufa, ze pri neuspesnem jednani se sponzory v kralovske tride, by Casey Stoner jel jeste rok ve dvestepadesatkach.
Posledni zavod Shinichi Itoha Turecka Grand Prix, kde startoval jako nahradnik za zraneneho Lorise Capirossiho a kde pro vyveseni cerne vlajky (ulity start a nerespektovani nasledujiciho trestu) byl diskvalifikovan, byl pro japonskeho veterana Shinicha Itoha (38) poslednim zavodem jeho dlouhe a uspesne kariery.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist