Nekolik novinek nejen ze sveta Grand Prix

Uvedomil jsem si, ze vy ctenari nemuzete za spory jedne ci druhe strany a po nekolika vysvetlenich z obou stran budu do konce roku pokracovat ve svych clancich.

Nekolik novinek nejen ze sveta Grand Prix
Nejen jezdecka zmena v Elitu
Po zmene jezdce, kdy Daria Guiseppettiho vystridal jeho krajan Sascha Hommel, doslo ke zmene i na miste sef mechanika. Misto Manfreda Wittenborna, ktery byl propusten, nastoupil zkuseny Sepp Schlögl (58). Ten drive pusobil u takovych pilotu, jako byli Ralf Waldmann, Dieter Braun ci Toni Mang a ziskal s nimi krome 5 titulu mistra sveta i 65 vitezstvi v zavodech Grand Prix.
Dirk Heidolf podepsal u Kiefer–Castrol-Honda
Po dlouhem jednani podepsal nemecky pilot smlouvu v nemeckem tymu Honda tridy 250 ccm. V posledni sezone jezdil Dirk Heidolf (28) let v zaloznim tymu Aspara Martineze. Tento nemecky pilot zije stejne jako Steve Jenkner nedaleko okruhu Sachsenringu – 5 km vzdaleneho Hohenstein-Ernstthalu a je tedy pro nemeckou Grand Prix velmi dulezitym jezdcem.
Arnaud Vincent na Fanticu
Dvouletou smlouvu s tymem Fantic Motor tridy 250 ccm podepsal exmistr sveta nejnizsi kubatury Francouz Arnaud Vincent. Jeho spolujezdcem bude mlady Ital Gabriele Ferra. Stroj bude hotov v polovine ledna, ...ovsem schvaleni tohoto tymu do serialu Grand Prix jako takoveho, podleha pochopitelne Dorne.
Jürgen van den Goorbergh pojede Ducati
Dlouho doufal „letajici“ Holandan, ze na neho vybude superbikova Yamaha. To se vsak nestalo a tak pojede v roce 2005 na Ducati tymu SLM ve sve letosni kubature a uz 13. a 14. prosince bude novy stroj testovat na okruhu ve Valencii.
Konec tymu Kenny Robertse ?
Proc vlastne neobnovil Proton smlouvu s tymem KR ? Je to jasne, vetsinu akcii (57,75 %) ma v Protonu MV-Agusta a ta nechce, aby v MotoGP startoval tym Proton – KTM ! A tovarna KTM zase da sve motory k dispozici pouze v pripade, ze bude jmeno rakouske tovarny v nazvu motocyklu. V pripade, ze by se Kennymu sr. Podarilo najit prece jen hlavniho sponzora – za 15 milionu Euro – zbytek by totiz dodal Red Bull, prichazi jako jezdec v uvahu dosavadni testovaci pilot Suzuki, Spanel Gregorio Lavilla.
Rolfo a de Puinet zatim bez prace !
Francouz Randy de Puinet dlouho doufal v misto u MotoGP tymu Yamaha Tech3, prednost ale dostal Spanel Ruben Xaus. A v jeho byvalem tymu – Carrera LCR - pojede tovarni Aprilii RSW 250 krome Australana Stonera, take italsky exmistr sveta do 125 ccm, Roberto Locatelli. Ale take Roberto Rolfo zatim nema vubec zadnou jistotu. I kdyz je porad jeste neobsazene jedno misto u d´Antina a jeho Ducati tymu. Jinak se nabizi Campetella Racing 250, WSBK nebo WCM – Blata.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist