Nejvíc pádů v MotoGP letos zaznamenal Johann Zarco

Oficiální server mistrovství světa silničních motocyklů tento týden zveřejnil statistiky ohledně pádů jezdců všech tří tříd MotoGP, Moto2 a Moto3. V královské kubatuře byl nejčastěji padajícím jezdcem Johann Zarco, v Moto2 to byl Daniel Kasma a v Moto3 Gabriel Rodrigo.

Francouz Johann Zarco (Esponsorama Racing) obhájil loňské prvenství a také letos je jezdcem, který v královské MotoGP zaznamenal nejvíc pádů. Celkem to bylo 15 pádů ve srovnání s loňskými 17, ale to byla sezona o něco delší, třebaže ve třech GP Francouz tehdy nestartoval.

Druhým nejčastěji padajícím jezdcem je s 14 pády Alex Márquez, letošní nováček a jezdec tovární stáje Repsol Honda. Třetím v pořadí je s 12 pády Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini). Deset a víc pádů mají na kontě také jezdci Iker Lecuona (11), Brad Binder (10), Pol Espargaró (10) a Bradley Smith (10).

Naopak jezdcem, jenž se dopustil nejméně chyb během sezony 2020, byl Danilo Petrucci (Ducati Team). Italský závodník spadl jen dvakrát. Čytřikrát skončili na zemi Andrea Dovizioso (Ducati Team) a Maverick Viňales (Monster Energy Yamaha MotoGP).

Nejvíc pádů v třídě Moto2 má na kontě Daniel Kasma, který na zemi skončil v trénincích, kvalifikacích nebo závodech celkem 20krát a je také nejčastěji padajícím jezdcem napříč všemi třídami mistrovství světa. Vítěz světového šampionátu Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) skončil na zemi jen pětkrát, takže to byl také rozhodující prvek jeho úspěchu, jelikož třeba Sam Lowes (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) během sezony havaroval celkem 14krát.

V Moto3 je jezdcem, který zaznamenal nejvíc pádů Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3). Jezdec z Argentiny zaznamenal celkem 18 pádů. Mistr světa Albert Arenas (Solunion Aspar Team Moto3) spadl během sezony jen 5krát. Český závodník Filip Salač (Rivacold Snipers Team) spadl 9krát a ten poslední pád ve Valencii byl důvodem, proč pro Salače letošní sezona skončila o něco dříve.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist