Nejrychlejším z britských jezdců je zatím třetí Bradley Smith

Britský závodník Bradley Smith je po pátečních trénincích v kombinaci časů třetí, což je pro čtyřiadvacetiletého závodníka satelitu Yamahy Monster Tech 3 naprosto parádní vstup do domácího závodního víkendu.

V prvním tréninku zajel Bradley Smith sedmý čas 2'04,313 sekundy, nicméně už odpoledne závodník týmu Monster Yamaha Tech 3 výrazně zapracoval a své maximum posunul na 2'02,531 sekundy, což byl v kombinaci třetí nejlepší čas se ztrátou necelých dvou desetin na jezdce tovární Yamahy Jorge Lorenza. Před víkendem slíbil Bradley Smith všem svým příznivcům super výsledek a zatím mu to vychází. Určitě by rád zajel podobný výsledek jako loni v Austrálii, kde byl třetí.

„Byl to skvělý vstup do mé domácí Grand Prix a je vidět, že mi tu Yamaha funguje výborně,“ prozradil nadšený Bradley Smith. „Pokaždé, když závodím na Silverstonu, tak cítím potřebnou jistotu zejména díky mému stylu jízdy a také nemám obavy z vysokorychlostních okruhů, jak jsme loni mohli vidět na Phillip Islandu.“

„Ze začátku jsme trošku válčili v prvním tréninku, protože traťové podmínky nebyly úplně fantastické, ale odpoledne už byla úroveň přilnavosti vyšší a my tak dokázali analyzovat obě směsi přední a zadní pneumatiky. Jak to bude s teplotou v neděli teď nevíme, takže musíme být připraveni na cokoliv.“

„Přesto je opravdu fantastické takto zahájit domácí britskou Grand Prix. Po prodloužení smlouvy tu už není žádný tlak a já se můžu plně soustředit na svoji práci. Tým dnes (pátek) odvedl skvělou práci, ale všem nám je jasné, že zítra (sobota) ostatní jezdci zrychlí. Nicméně náš výkon znamená, že do třetího tréninku můžeme nastoupit s jistou důvěrou a s odhodláním zapracovat na nastavení pro závod,“ dodal Brit závěrem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist