Názor čtenáře: "Rossi dokázal, že do starého železa rozhodně nepatří"

Přinášíme vám názor o včerejším závodě královské kubatury MotoGP v Kataru z pera jednoho z čtenářů našeho webu.

Poslední díl Pána prstenů připomínal včerejší závod královské třídy Moto GP. Zcela zaslouženým vítězem se stal Jorge Lorenzo, ale oči diváků i odborníků motocyklového sportu byly upřeny především na Valentina Rossiho, který vstal z popela jako legendární fénix a příslovečný „návrat krále“ strhnul nejen Valeho fanoušky do víru nadšení.
Už od prvních testů a především tréninků bylo jasné, že Doktor chytil s návratem do Yamahy druhý dech a po dvouletém trápení u italské Ducati je opět při chuti. Sám řekl, že se stále cítí jako vítěz a dobře ví, že do starého železa ještě zdaleka nepatří, ba právě naopak. Sobotní kvalifikace ještě nenasvědčovala, že by se Valentino chystal opět usednout na pomyslný trůn. Skončil sedmý, což odpovídalo výsledkům u Ducati, ale kvalifikaci nelze se závodem zaměňovat a názory, jež Valemu po kvalifikaci předvídaly jen ostudu a prach dukatek v obličeji, byly nakonec na míle daleko od pravdy.
   
Po startu se Rossi ujal čtvrté pozice a bojoval o třetí místo, jak ale sám říká, opět si zvyknout na motocykl M1 bude ještě chvíli trvat a tak se devítinásobný mistr světa nevyhnul drobné chybě, která ho vrátila zpět na sedmou příčku. Doktor ale dostál své přezdívce, zatnul zuby a s precizností, se kterou si ho pamatujeme z dob jeho slávy, se propracovával opět dopředu. Jezdil rychlejší kola než úřadující mistr Loranzo a během několika kol dohnal tandem jezdců, bojujících o druhé místo. Vedoucí skupinky, Mark Marquez jel výtečný závod (první v královské kubatuře) a jeho souboj s Rossim, který se v posledních kolech propracoval až k němu, byl nejhezčím momentem závodu. Jezdci si místa vyměnili hned dvakrát, ale v posledním kole už Marquez na Valeho nestačil a Rossi si tak dojel pro stříbro, které bylo v tomto závodě stejně cenné, ne-li cennější, než nejvyšší příčka.
Valentino dokázal, že se s ním musí pro tuto sezonu počítat a Jorge Lorenzo tak má o dalšího vážného konkurenta více. Aktuální mistr světa si je velmi dobře vědom Rossiho časů, které byly ve druhé části závodu lepší, než jeho, takže pokud se v příštích závodech vyvaruje Valentino chyb, můžeme opět vidět strhující boje o nejvyšší příčky v podání dvou továrních Yamah.
Je více než jasné, že letošní sezona přinese mnoho napínavých okamžiků, přičemž příslibem není pouze z mrtvých vstání bývalého šampiona, ale také nezpochybnitelný talent nováčka Marqueze a konstantní suverenita Jorge Lorenza.
         

Čeští fanoušci pak budou jistě sledovat i počínání a možnou rivalitu našich dvou pilotů, Lukáše Peška a Karla Abraháma. Rozhodně se tedy máme nač těšit!
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (21x):



TOPlist