Návrat Davide Tardozziho k Ducati

Spekulace ohledně příchodu Davide Tardozziho zpátky k Ducati získaly minulý týden na intenzitě, takže vedení italského výrobce příliš dlouho neotálelo a v úvodu nového týdne potvrdili, že je tomu skutečně tak a bývalý šéf jejich superbikového týmu bude mít v týmu Ducati MotoGP na starosti organizaci a logistiku.

Čtyřiapadesátiletý Davide Tardozzi (30.ledna mu bude pětapadesát) jako jezdec Bimoty vyhrál první závod superbiků v Donington Parku 1988 a zahajovací sezonu WSBK uzavřel celkově třetí. Stal se sedminásobným superbikovým šampionem Itálie a po ukončení aktivní kariéry téměř dvacet let pracoval v mistrovství světa produkčních motocyklů na pozici šéfa superbikového týmu Ducati, s nímž v kategorii jednotlivců vyhráli celkem sedm titulů.

V roce 2010 od Ducati odešel a pracoval na německém superbikovém projektu BMW. Tam ale nezůstal dlouho a nyní se po čtyřech letech znovu vrací k Ducati, kde vytvoří sehranou dvojici se sportovním a programovým ředitelem Ducati MotoGP Paolo Ciabattim. Davide Tardozzi nahradí Vittoriana Guareschiho, který po skončení uplynulé sezony od Ducati odešel, aby v třídě Moto3 vedl tým Valentina Rossiho SKY VR46.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist