Nasbirano o vikendu

A opet je zde "Pelemele" z vikendu, nektere zpravy se jen potvrdily, nektere jsou uplne nove. Presto stoji za to, precist si nasledujici radky!

Carlos Checa definitivne v tymu WSBK Ten Kate Honda
Pozorni ctenari nasich webovych to uz vi, ale nyni je to oficielne. Spanel Carlos Checa (34) pojede WSBK misto Jamese Toselanda. Dostal prednost pred dalsim uchazecem, Alexem Barrosem a to predevsim proto, ze svym vybornym vykonem - viz snimek - ziskal na superbikovem motocyklu PP na zavode 8 hodin Suzuka a take konecne druhe misto. Jeho tymovymi kolegy budou Japonec Ryuichi Kiyonari - uz skoro jisty vitez BSB (pred poslednimi dvema jizdami ma naskok 37 bodu) a Turek Kenan Sofuoglu - mistr sveta v supersportech. Dosavadni dvojka tymu, Ital Roberto Rolfo meni ve trech sezonach WSBK uz potreti svuj tym, pojede Hondu v italskem tymu Althea.
A v supersportech se za nizozemskou staj v roce 2008 predstavi Brit Jonathan Rea (zatim druhy v BSB za Kiyonarim) a navratilec, letos skoro bez prace, ex-mistr sveta Andrew Pitt.
Proc jel v Motegi Japonec Shinichi Itoh (40) a nikoliv Brit Chaz Davies (20)
Za Nemce Alexe Hofmanna mel puvodne startovat v Motegi Brit Chaz Davies, jinak velky pritel noveho sampiona Casey Stonera. A proc k tomu nedoslo, vysvetluje tymovy sef Ducati Livio Suppo: "Na podzim 2005 testoval Chris Vermeulen za Hondu v kubature MotoGP a vzapeti podepsal prestup k Suzuki. A vsichni rikali, jaci ze to jsou u Hondy manazeri idioti! A tak jsem nejprve chtel nechat podepsat Daviese testovaci smlouvu s Ducati na rok 2008, nez pojede posledni 4 zavody mistrovstvi sveta MotoGP misto Hofmanna. Ale on se zdrahal (ceka na smlouvu s Kawa v serialu AMA 2008 - pozn. redakce) a tak zatim nejel. Ale pocitame, ze podepise a dalsi 3 zavody za tym Pramac d´Antin Ducati pojede", vysvetloval dale pan Suppo.
Alex Hofmann chce za pomoci soudniho rizeni dojet sezonu 2007 za tym Pramac d´Antin Ducati
Ve Svycarsku zijici nemecky jezdec Alex Hofmann si chce nyni pomoci soudu vynutit comeback na zbyvajici 3 zavody serialu Grand Prix, nebot rika: "Nezbyva mi jina moznost, je porad jeste volne jedno misto v MotoGP a o to musim bojovat. Ve WSBK jsou 4 tovarni tymy uz obsazeny a nechci si sve jmeno zruinovat tim, ze bych presel do superbiku do nejakeho "B" tymu."
Nori Haga a Troy Corser zustavaji u Yamahy Italia
Dle ocekavani se nic nezmenilo v superbikovem tymu Yamaha Italia a smlouvu na rok 2008 v minulych dnech podepsali jak Japonec Noriyuki Haga tak i Australan Troy Corser.
Aprilia RS - LE
Protoze se uz nekolikrate diskutovalo na nasich webovych strankach o nazvu Aprilia RS - LE, tak jsem se nechal poucit a rad vysvetluji, ze: Tento motocykl se poprve pod timto nazvem objevil v sezone 2006 a jezdili ho tehdy Ital Roberto Locatelli a take nas Jakub Smrz. Slo o lonsky model tovarniho motocyklu Aprilia roku vyroby 2005. V letosnim roce stejny motocykl, tedy tovarni stroj z roku 2005 doplneny novymi kitovymi dily 2007 jedou Spanel Aleix Espargaro, Madar Imre Toth a take cesky jezdec Karel Abraham. A v roce 2008 by se melo pod timto nazvem jednat o tovarni motocykl letosni vyroby, tedy Aprilii RSW 2007 a meli by na nem jet, krome jinych, urcite take brnensky Karel Abraham a pokud podepise smlouvu s tymem Elit Caffe Emmi Latte, take druhy Cech, Lukas Pesek z Prahy.
Sance pro Dirka Heidolfa
Tym Kiefer Aprilia prestupuje z dvestepadesatek do nizsi tridy s nemeckymi jezdci Stefanem Bradlem a Robinem Lässerem.
Tim se zdala byt ukoncena kariera 31-ti leteho Dirka Heidolfa. Ovsem tento v soucasne dobe 19. muz prubezne klasifikace tridy do 250 cc, ma jedno velke stesti, bydli totiz pouhych 5 km od zavodniho okruhu Sachsenring. A tak se do hry vlozil byvaly jezdec Grand Prix Adi Stadler - v soucasne dobe zastupce HRC pro kubatury 125 a 250 cc - a jelikoz tymy od Hondy v techto dvou tridach na rok 2008 hromadne odchazeji - zbyva prakticky pouze nizozemska staj Arie Molenaara - u te se ovsem nevi, zda bude dale jezdit zavody GP, tak vznikl novy tym Team Sachsen s dvema piloty, zkusenym Dirkem Heidolfem a mladym Toni Wirringem - druhy v IDM 2007 ve tride 125 cc.
Finsky tym Aki Ajo chce jet v roce 2008 dve kubatury
Sef finskeho tymu Aki Ajo poprel, ze by se do tymu mel vratit jeho oblibenec Tomoyoshi Koyama. A dale uvedl, ze chce jet v nove sezone se dvema piloty, jeden by mel sedlat tovarni Derbi RSA 125 cc a ten druhy pak rychlou Aprilii. Zaroven ale uvedl, ze neni vubec jiste, zda v tymu zustane Rakusan Michi Ranseder (11. misto v prubeznem poradi MS), o Rumunu Robertu Muresanovi ani nemluve.
Spanel Fonsi Nieto zustava
Rovnez dle ocekavani podepsal Spanel Fonsi Nieto v minulych dnech smlouvu na rok 2008 u tymu PSG 1 - Kawasaki Corse v serialu WSBK.
Gabor Talmacsi zustava dalsi dva roky u Aspara
Madarsky kandidat na titul letosniho mistra sveta stopetadvacitek, Gabor Talmacsi, podepsal se svym dosavadnim tymem smlouvu na dalsi dva roky. A zatimco o sezone 2008 se rozhodne az po listopadove Valencii, tak v roce 2009 dostane Gabor Talmacsi k dispozici tovarni motocykl Aprilia RSW 250 cc.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist