Nakamoto: Cenová hranice zůstává výzvou

Během testů v Sepangu se viceprezident HRC Shuhei Nakamoto vyjádřil trochu detailně o aktuálním vývoji produkčních motocyklů, které by měla dát Honda k dispozici na sezónu 2014. Týmy CRT by měly mít šanci koupit si celkem pět motocyklů Honda, jejichž cena by neměla přesáhnout výši jednoho milionu Euro, což se ale zdá už nyní jako hodně velká výzva pro tuto továrnu, tento limit od Dorny dodržet.

"Není vůbec lehké dodržet tento peněžní limit, proto máme s vývojem nového motocyklu trochu zpoždění", řekl na konci testů v Sepangu Japonec a hned dále vysvětlil: "Musíme vzít v úvahu také poznatky z právě probíhající sezony, takže budeme ještě trochu upravovat motor a šasí".
Tyto zákaznické CR-motocykly od Hondy budou mít na rozdíl od čtyř čistých speciálních prototypů standartní převodovku a normální ventily: "Co se týká šasí, tak vedeme momentálně jednání s firmou Öhlins (zavěšení) a co se týká brzd, tak to budou buď Brembo nebo Nissin. Začali jsme už s výstavbou motocyklu, motor jsme už testovali na brzdě. Motocykly budou na příští sezonu určitě připraveny."
Při pozávodním testu v Brně v srpnu 2013 měl tento motocykl poprvé vyjet na trať, ale vzhledem ke zdržení se první test očekává až po sezonním finále ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist