Nakamoto: 2013 poslední šance pro Pedrosu?

Viceprezident HRC Shuhei Nakamoto je názoru, že Dani Pedrosa bude mít v roce 2013 poslední šanci na zisk titulu mistra světa.

Tovární pilot Hondy Dani Pedrosa vyhrál v roce 2012 celkem sedm závodů, zatímco hvězda Yamahy Jorge Lorenzo se radoval šestkrát. Ovšem souboj o titul mistra světa pro sebe rozhodl Lorenzo. 

Viceprezident HRC Shuhei Nakamoto sice velmi vysoko hodnotí všechna vítězství svého jezdce, ale zároveň dobře ví, že následující sezona bude možná pro Pedrosu ta poslední, kdy bude moci získat titul mistra světa: "Myslím si, že snad už nikdy nebude mistrem světa, pokud to nedokáže letos. Pokud se mu to ale podaří, tak může být mistrem světa dokonce častěji".
2006 vstoupil Dani Pedrosa jako mistr světa kubatury 250-ccm a velká naděje Hondy do MotoGP. Ovšem malý Španěl, ačkoliv se neustále zlepšoval, byl neustále ve stínu svých konkurentů a sen o zisku mistra světa nedokázal doposud splnit.

Nakamoto je ovšem hodně rád, že Pedrosa zvýšil počet svých vítězných závodů během sezony: "Dani byl znám tím, že vyhrál vždy dva závody za sezonu. Ovšem předloni už vyhrál čtyřikrát a vloni dokonce sedmkrát. Ze začátku sezony jsme měli kvůli novým váhovým pravidlům problémy s vibracemi, ale jak jsme nasadili nový motocykl, tak jsme se pořád zlepšovali. Rozhodující byl závod Grand Prix Česka, kde po neuvěřitelném souboji proti Jorgemu projel cílem Dani jako první. Myslím si, že od doby svého závodění v kubatuře 125 ccm neukázal ještě takový závod".
2013 se ostatně ukáže, jestli Pedrosa své šance na titul MS dokáže převést do praxe. Shuhei Nakamoto je ovšem přesvědčen o tom, že Pedrosa bude pokračovat ve svém vítězném tažení: "Dani má jednu neuvěřitelnou vlastnost, kterou ostatní jezdci nemají. Je schopen zjistit i hodně malé změny nastavení, které jiní piloti ani nezaregistrují. Jeho nevýhodou je, že ho to potom dělá hodně opatrným, v minulé sezoně ale tuto tendenci neprováděl. Je bezpochyby jasné, že se nyní Dani nachází na úplně jiném levelu. Jsem si hodně jistý, že letos získá titul mistra světa. Nedovedu si totiž vůbec představit, nevidět ho na stupních vítězů".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist