Nahradí Aoyama Pedrosu?

Seriál mistrovství světa MotoGP pokračuje už příští týden. Tým Tech3 Yamaha zatím nehledá za svého zraněného pilota Colina Edwardse náhradu, tovární tým Repsol Honda už v případě neúčasti Daniho Pedrosy postaví Japonce Hira Aoyamu.

Řadu let je jméno posledního mistra světa dvěstěpadesátek Hiroshiho Aoyamy spojeno s HRC, takže ani moc nepřekvapuje, že pokud nebude moci tovární jezdec Dani Pedrosa ve Velké Británii startovat, tak ho nahradí právě zmiňovaný Japonec. A místo něho pojede ve stáji Gresini Honda vedoucí jezdec japonského šampionátu superbiků a oficiální testovací jezdec Hondy Kousuke Akiyoshi. Ten ostatně nahradil vloni během dvou právě zraněného Aoyamu v týmu Interwetten-Honda.
Volné místo u Hondy, respektive u týmu Tech-3-Yamaha bylo nabídnuto i Johnu Hopkinsovi, ale ten na Twitteru píše. "Jsem opravdu potěšen,, že se moje jméno objevilo v souvislosti s obsazením špičkového místa v MotoGP. Jistě, získat plnohodnotný job v MotoGP je můj cíl,, ale mám nyní smlouvu s týmem Crescent-Suzuki a chci být svému týmu 100% loajální".

Situace najít kvalitního náhradníka na příští víkend není vůbec jednoduchá, neboť se zároveň jede světový šampionát superbiků a tím se počet jezdců, kteří jsou schopni na úrovni závodit a hlavně ovládat špičkovou techniku motocyklů MotoGP hodně zúžil.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist