Na Sachsenringu upraví jedenáctou zatáčku

Pro závodní víkend Velké ceny Německa dojde na okruhu Sachsenring k úpravě jedenácté zatáčky, kde v minulosti často docházelo k nepříjemným pádům motocyklových závodníků, kteří ve vysoké rychlosti najížděli do první pravotočivé zatáčky po dlouhé řadě zatáček na levou ruku.

Vyšší bezpečnosti jezdců v jedenácté zatáčce německé závodní dráhy chtějí docílit instalací mobilního ocelového obrubníku, jehož cílem bude změnit závodní stopu a tím pádem také snížit rychlost při průjezdu danou zatáčkou.

Jak takové zařízení funguje vyzkoušel přímo v praxi bezpečnostní komisař MotoGP Loris Capirossi, jenž si vzal kombinézu a v sedle motocyklu BMW S1000RR vyrazil na trať, kterou ze svého působení v mistrovství světa důvěrně zná. Společně s bezpečnostním komisařem FIM Francem Uncinim pak tyto změny odsouhlasil.
Vzhledem k tomu, že na Sachsenringu nezávodí pouze motocykly, jedná se o mobilní zařízení, které lze pro ostatní závodní série z jedenácté zatáčky demontovat a zachovat tak původní charakter okruhu, který třeba pro čtyřkolové speciály není v inkriminovaném místě tak nebezpečný.

Velká cena Německa je devátým podnikem v kalendáři seriálu Grand Prix s datem 11. až 13.července 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist