Na první návštěvě u Lukáše

Čtyři dny ležel zraněný brněnský jezdec Lukáš Šembera na oddělení ARO v brněnské úrazové nemocnici, ale od včerejška je už na "spinálce". A tak jsem se za ním vypravil!

Lukáš mě hned, jak jsem otevřel dveře, přivítal slovy: "Tak to Portugalsko asi už nestihnu". Ale hned se nezapomněl pochlubit: "Dnes už jsem poprvé rehabiltoval, vlastně trénoval a v nohách jsem už cítil mravenčení". 

Kdybych nebyl v brněnské "Úrazovce" a nevěděl o Lukášově těžkém pádu, od kterého neuplynul ještě ani týden, tak bych si myslel, že prostě Lukáš nebude mít do Portugalska třeba připravenou motorku, ale jinak...




Z Lukáše Šembery doslova křičel optimismus, obrovská vůle porvat se s tou smůlou, která se mu minulou sobotu přilepila na kola motorky.
Původně bylo domluveno s týmem Matteoni Racing, že v případě nějakých nepředvídaných okolností pojede za Lukáše jeho bratr Michal: "To nepřipadá v úvahu, jet bych sice mohl, neboť peníze za účast v MS jsou spláceny vždy po částkách, ale my je raději použijeme k bráchově léčení", říká v dnešním brněnském Deníku  "Majkl" Šembera, nebo-li starší bratr zraněného brněnského pilota.


A jeho otec Jiří Šembera dodává k tomu to podstatné: "Nebylo by to vůči Lukášovi spravedlivé a mohlo by to působit špatně na jeho psychiku. A právě Michal by to bral na Lukáše jako podraz, kdyby se postavil v Estorilu na start s jeho motorkou".


A dále dodal: "Jinak k Lukášově zdravotnímu stavu. Asi za měsíc opadnou otoky a pak se uvidí, co dál. Už se nám ale s rehabilitací nabídla nadace Red Bull a její klinika v Berlíně. 


A samotný Lukáš při loučení řekl: "Chtěl bych poděkovat všem lidem na celém světě, kteří mě podporují na Facebooku i na internetových motocyklových stránkách a chtěl bych jim slíbit, že se na závodní trať vrátím co nejdříve".


A tak já jen doplním slovy Lukášova tatínka: "Lukáš byl vždy schopen a zvyklý závodit ze zadních pozic, tentokráte prostě vyjíždí hodně zezadu". 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Zhoř - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (37x):



TOPlist