Na okruhu Bugatti testoval tovární tým KTM

Dva dny privátních testů absolvoval na okruhu Bugatti v Le Mans tovární tým Red Bull KTM Factory Racing. Ve středu testoval prototyp RC16 jejich testovací pilot Mika Kallio, ve čtvrtek se k Finovi připojila jezdecká dvojice továrního týmu Pol Espargaró a Johann Zarco.

Tým Red Bull KTM Factory Racing má za sebou dva dny privátních zkoušek, které navazují na úspěšný závod v Texasu, kde Pol Espargaró získal nejlepší kvalifikační výsledek v podobě páté pozice na startu a nejlepší výsledek v závodu za suchých podmínek, což bylo Španělovo osmé místo v cíli.

KTM má ve svých službách Daniho Pedrosu, který krátce po ukončení závodní kariéry podepsal smlouvu jako testovací jezdec. Bohužel Pedrosa musel podstoupit operaci únavové zlomeniny klíční kosti z níž se stále zotavuje. Jediným testovacím jezdcem byl Fin Mika Kallio.

Protože má tým Red Bull KTM Factory Racing stále úlevy, to znamená, že díky nim může pracovat jak na vývoji, tak třeba neomezeně testovat i s jezdci továrního týmu. Počasí v Le Mans nebylo ideální, ale tým byl s výsledky práce spokojen.

Dalším závodem v kalendáři světového šampionátu je květnová Velká cena Španělska, kde by jezdci KTM už rádi zajeli výsledky, které by jim dodaly motivaci do dalších bojů. Až na Pola Espargara a nováčka Miguela Oliveiru z Red Bull KTM Tech 3 se dalším dvěma jezdcům, Zarcovi se Syahrinem, vůbec nedaří.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist