Na budoucnost zatím Lorenzo nemyslí, chce s Ducati vyhrávat

Několikanásobný mistr světa Jorge Lorenzo si zatím nedělá starosti o svoji budoucnost v MotoGP. Letos zahájil druhou sezonu v barvách tovární stáje Ducati a hned první závod v Kataru nebyl zcela ideálním začátkem. Lorenzo havaroval ve vysoké rychlosti poté, co mu selhala přední brzda.

Přitom předsezonní přípravu Jorge Lorenzo zahájil skvěle, když ze Sepangu odjížděl v pozici nejrychlejšího jezdce. O poznání horší to bylo po testech v Thajsku a Kataru. První závod sezony 2018 zůstal nakonec bez bodu, třebaže ne vlastní vinou.

Ducati se již nechala slyšet, že s Lorenzem počítají a chtějí s ním prodloužit smlouvu, která v závěru roku 2018 vyprší jak Jorge Lorenzovi, tak také druhému jezdci týmu, a vítězi úvodního závodu sezony v Kataru, Andrea Doviziosovi.

Španěl Jorge Lorenzo ale v této chvíli myslí víc na zlepšení výkonu než budoucnost. „Pokud budu mít výsledky, moje cena bude vyšší, pokud ale ne, bude mě to něco stát,“ přiznal Španěl. „Naštěstí mám dobrou historii výsledků, což vždy pomůže. Jediná moje starost je s motorkou jezdit rychle a pokud možno co nejdřív získat první vítězství. Zbytek nechávám na manažerovi.“

„Pro mě je prioritou dokončit co jsem začal a to být druhým jezdcem, který vyhraje pro Ducati světový titul,“
dodal Jorge Lorenzo, jemuž měl v cestě za vítězstvím pomáhal bývalý jezdec Grand Prix Alex Debón. Poslední zprávy nicméně hovoří o tom, že jejich vzájemná spolupráce předčasně skončila. Lorenzo byl s Debónem během předsezonních testů (od Valencie až po Katar), plus společně absolvovali zahajovací podnik v Losail. Do Argentiny by měl Lorenzo odletět bez Debóna a jeho roli znovu převezme testovací jezdec Ducati Michele Pirro.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2.5 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Riksa přispěl 0.5 Kč
vale_46 přispěl 0.5 Kč
jannyk přispěla 0.5 Kč
Foxx5 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist