Na brzdách to v Laguně Lorenza hodně bolí

První trénink v Laguně Seca byl náročný vzhledem k povětrnostním podmínkám, takže Jorge Lorenzo zvolil opatrnější taktiku a hledal na americké dráze své limity, protože do Spojených států přiletěl krátce po druhé operaci klíční kosti. Valentino Rossi ladí nastavení, byl čtvrtý nejrychlejší a věří v další progres.

V prvním tréninku zajel Jorge Lorenzo jedenáctý čas, ale odpoledne už výrazně zrychlil a s kolem za 1´22,467 sekundy skončil šestý, jen 0,010 sekundy za pátým Calem Crutchlowem. K pátečním tréninkovým jízdám Jorge Lorenzo uvedl: „Odpoledne to bylo mnohem lepší. Snažil jsem se postupně zlepšovat, tak jak jsem to dělal, když jsem tu jel v MotoGP poprvé, abych se pokusil minimalizovat riziko a zjistil limity dráhy. Každé další kolo bylo bylo lepší a lepší, ale je to samozřejmě bolestivé.“
„Odpoledne jsem se sice cítil lépe než ráno, ale nebyl to až tak velký rozdíl a po sedmi kolech je hodně těžké brzdit. Na brzdách jsem hodně válčil, ale trénink jsme byli schopni odjet bez léků proti bolesti, což je pozitivní, protože při použití utišujících prostředků získáme nějakou výhodu navíc. Motorka pracuje dobře, jen teď ztrácíme nějaké desetiny v určitých brzdných bodech, kde na to nemůžu příliš tvrdě tlačit. Výsledek prvního dne je vzhledem k mému stavu dost dobrý,“ dodal Lorenzo.

Valentino Rossi v prvním tréninku dlouho vedl, ale nakonec skonči druhý, když ho o 0,091 sekundy porazil Cal Crutchlow. Odpolední trénink v Laguně uzavřel italský šampion se čtvrtým nejrychlejším časem a ztrátou na prvního Márqueze 0,306 sekundy. „S prvním dnem jsem spokojený. Není to vůbec špatné a ve druhém tréninku jsme zůstali s těmi nejlepšími,“ komentoval páteční jízdy v Laguně Valentino Rossi.
„Je to velmi náročná závodní dráha pro nalezení ideálního nastavení,“ pokračoval Ital. „Je to hodně o fyzičce a v neděli to bude velmi dlouhý závod. Na motorce se cítím dobře, a i když to není tak špatné musíme se snažit víc a zlepšit vyvážení, brzdění a akceleraci. Pracujeme na tom, abychom zlepšili výkon a nejsme tak daleko od předních příček, ale zatím nejme úplně na špici.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist