Mužem víkendu byl určitě Crutchlow

Po tvrdém pádu ve třetím volném tréninku na domácí závod Grand Prix musel Cal Crutchlow úplně vynechat kvalifikaci a k závodu samotnému nastoupil s velkými bolestmi. Ovšem dosaženým šestým místem a hlavně způsobem své jízdy nadchl všechny přítomné diváky.

Pilot týmu Monster-Tech3-Yamaha Cal Crutchlow předvedl v Silverstone nepopiratelné jezdecké umění spolu se způsobem, jak překonat sám sebe. Ačkoliv měl velké bolesti ve své levé noze, tak se z posledního místa na startu dokázal prosadit na místo šesté při odmávnutí cílovým šachovnicovým praporkem v cíli závodu.
Jak sám na svém twitteru napsal, byl jeho kotník nejen vyvrtnutý, ale dokonce zlomený: "Na tento víkend jen tak rychle nezapomenu. Sobotní pád byl opravdu katastrofou a já jsem si už myslel, že budu muset svou domácí Grand Prix znovu vynechat".

Před 66 230 tisíci britskými fanoušky zaťal ale Crutchlow zuby a začal stíhat celé pole jezdců MotoGP ze zadu. Na konci druhého kola už předjel všech devět jezdců CRT a začal stíhat piloty s prototypovými motocykly.
V šestém kole předjel Crutchlow továrního pilota Ducati Valentina Rossiho, jakoby na trati vůbec neexistoval - ostatně v cíli mu naměřil propastný rozdíl 21 sekund - a v dalších kolech se dostal i před Héctora Barberu a Stefana Bradla.

V posledním kole se jezdec se satelitním motocyklem Yamaha vypořádal v přímém souboji s druhým továrním pilotem Ducati Nicky Haydenem a vybojoval si tak 6. místo v cíli, které mu zároveň zajistilo místo 4. v průběžné klasifikaci šampionátu MotoGP.

"Vůbec jsem si nemyslel, že bych mohl dojet jako šestý. Dosáhnout takové umístění je hodně těžké i ze třetí řady startovního roštu. Byl to hodně těžký závod, ale prostě jsem ignoroval bolesti a nechal jsem se nést adrenalinem a nadšením bristkých fanoušků. Jsem velmi šťastný, vždyť jsem jezdil se zlomeným kotníkem úplně stejně rychle jako hoši na podiu", hodnotil závod Cal Crutchlow.
"Malá část mého mozku si samozřejmě myslí, že bez pádu bych možná dojel při Grand Prix Velké Británie na podiu. Ale já si nemohu na šesté místo vůbec stěžovat a chci se poděkovat jak svému týmu, tak i skvělým fanouškům", řekl závěrem aktuálně čtvrtý jezdec bodovací tabulky a pilot satelitního týmu Tech3 Yamaha.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist