Mugello-GP: Rossi bude v boxu bez Burgesse

Od roku 2002 do 2008 vyhrál Valentino Rossi v Mugellu celkem sedmkrát za sebou. Ve své doposavad nejtěžší sezóně se ale bude muset obejít bez svého technického guru, Jeremyho Burgesse.

Tým Valentina Rossiho bude při Grand Prix Itálie v Mugellu oslaben o šéfa týmu mechaniků Jeremy Burgesse, který se musel z rodinných důvodů vrátit do Austrálie, kde jeho žena podstoupí sérii vyšetření a možná také urgentní chirurgický zákrok. Jeho roli v týmu převezme Rossiho zkušený krajan Max Bartolini, který za normálních okolností zastává funkci technického manažera týmu MotoGP. V jeho roli ho naopak zastoupí Fabiano Sterlacchini, který jinak pracuje pro tým Pramac a jezdce Lorise Capirossiho, jenž musí pro zranění domácí závod v Mugellu bohužel vynechat a nebude nahrazen žádným jiným jezdcem.
Valentino Rossi: „Chtěl bych především popřát hodně štěstí Jeremymu, který s námi tento víkend nemůže být z vážných osobních důvodů. Bude nám v boxech velmi chybět, ale budeme se těšit, až se k nám na Sachsenringu zase připojí. My se zatím pokusíme co nejlépe obstát v Mugellu. Testovali jsme tady GP12, ale náš motocykl je osmistovka, takže to bude vyžadovat poněkud odlišné nastavení a navíc jsme v první fázi vývoje. Bude proto velmi důležité najít rychle směr pro základní nastavení, protože jde o to, abychom se v každém tréninku dokázali zlepšit a byli se schopni dobře kvalifikovat do závodu. Okruh patří k mým oblíbeným a vždycky se mně tady dařilo. Vrátit se sem po mé loňské havárii pro mě není žádný problém, protože jsem si tady jízdu při nedávných testch užil tak, jako vždy předtím. Doufám, že zde bude spousta fanoušků a taky věřím, že se mě podaří zajet lepší výsledek, než tomu doposud v této sezóně bylo, protože je to pro nás velmi důležitý závod.“




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist