MoviStar Honda v boji o nejlepší pozice

Marco Melandr a Sete Gibernau chtějí na okruhu v Assenu úspěšně pokračovat v letošní honbě za Valentinem Rossim.

Na motocyklové katedrále v holandském Assenu se již zítra roztočí kola dalšího závodu Mistrovství světa silničních motocyklů. Letos slaví okruh Van Drenthe v Assenu 75. výročí od svého založení, od roku 1949 také nechyběl v žádném ročníku Grand Prix, kde po podpisu nové smlouvy nebude chybět ani dalších deset let, letos to však bude naposledy, kdy se závody budou pyšnit titulem závodů na nejdelším okruhu GP, neboť po skončení letošní závodní sezóny dostane okruh Assen novou podobu, která ho připraví o tzv. severní smyčku.
Celkem 19 závodů ve třídě 250 ccm a 130 v nejsilnější MotoGP (500 ccm) již absolvoval španělský jezdec Sete Gibenau, který se v sobotu postaví na start své již 150. Velké Ceny. Oblíbený Španěl dokázal za svou kariéru dvakrát získat titul Vicemistra světa třídy MotoGP, když devětkrát v závodě zvítězil a dalších dvacet závodů dokončil mezi nejlepší trojicí. Se třemi druhými místy je letos Sete Gibernau prozatím na čtvrté pozici celkového pořadí a na okruhu v Assenu bude chtít jistě zaútočit na pozice ještě vyšší, než které letos vybojoval.
"Mistrovství světa je ještě dlouhé, je zde stále 11 závodů," říká před Dutch-TT Sete Gibernau. "V Montmeló jsem chtěl testovat, ale nešlo to kvůli špatným povětrnostním podmínkám. Nyní tedy již přemýšlím o Assenu. Musím tedy během dvou tréninkových dnů v Assenu nalézt správné nastavení motocyklu, vybrat tu nejlepší pneumatiku a najezdit co největší počet kol. To vše za jediným cílem – dobře se připravit na neděli." (Sete si zřejmě neuvědomil, že se závodí v sobotu – poz. autor)
Druhý jezdec týmu Fausta Gresiniho, kterému se mimochodem a neděli narodilo třetí dítě – dcera Alice, je mladý Marco Melandri, jenž se na start v oblíbeném Assenu velmi těší. Marco během prvních závodů letošní sezóny ukázal svůj potenciál, který ho dosadil na prozatímní druhé místo v celkovém pořadí šampionátu MotoGP.
"Po fantastickém závodě v Mugellu, kde ke spokojenosti chybělo pouze pódium, jsem byl v Barceloně opět schopný velmi konkurenčně závodit," říká Melandri, jenž se v Assenu představí se čtyřtaktním motocyklem Honda. "Bylo to ohromné uspokojení pro mne a můj tým. Tři pódia a tři čtvrtá místa ukazují, že v letošní sezóně jdu správnou cestou. Můj cíl je postupně jít kupředu a získávat zkušenosti. Až do této doby procházím postupným růstem, nyní bych rád udělal vpřed pořádný krok. Chtěl bych zůstat vpředu mezi nejlepší dvojicí. Toto bude velmi obtížný krok, nechci tomu dávat nějakou časovou hranici nebo to nějak zvlášť nutit, jen chci dobře odvádět svou práci."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist